Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
BOIF deltar i årets cup:

BOIF är med i Bullerby Cup för att skapa minnen för livet. Foto: Simon Henriksson

BOIF deltar i årets cup: "Minne för livet"

Blackstad/Odensvi IF är ett av lagen från kommunen som deltar i årets Bullerby Cup. På fredagskvällen mötte man kommunkollegan IFK Västervik.
– Det här skapar minnen för hela livet, säger ledaren Stefan Nord.

Annons:

Det vimlar av fotbollsälskande ungdomar på Ceosvallen i Vimmerby. Några av dem kommer från Blackstad/Odensvi IF, som i år har ett lag i P11-turneringen. 

På fredagskvällen ställdes man mot kommunkollegan IFK Västervik. Nu räknas ju inte resultat i den här åldern, men att BOIF:s spelare var lite småsura efteråt säger väl allt om hur det gick. 

– Men killarna tycker det är superkul ändå. Det är ju inte därför vi är här, utan vi är här för att det skapar minnen för livet för barnen. Det är meningen med en sådan här turnering, säger ledaren Stefan Nord. 

BOIF-laget spelar även seriespel den här säsongen. 

– Vi spelar i en serie för barn födda 2013, men har inte förutsättningarna som stadslagen. Vi har sju lirare födda -13 och sedan har vi fyra födda -14 och lika många födda -15. Man får fylla på underifrån och då blir motståndet skitsvårt. Mot Hultsfred släppte vi in 33 mål, men grabbarna kommer på träningarna ändå och är glada. Vi ser utvecklingen och vi gör kanonmatcher utefter förutsättningarna. Vi tar det för vad det är och nu gjorde vi cupens spelmässigt bästa match.

Kan ni fortsätta med det här laget längre upp i åldrarna?

– Vi ska ansöka om 14-årsserie nästa år. Då får man ha fyra överåriga och tanken är att söka dispens för ytterligare två överåriga. Det kan man om man har skäl till det och jag tycker att 33 insläppta borde vara skäl.

För Stefan Nord var det första besöket på Bullerby Cup.

– Hela inramningen här är fantastisk. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: