Sök

Örbäcken vann stort mot Gunnebo – tränaren gjorde hattrick

Två mål i Horn och tre mål i Gunnebo. Med tränaren Mergim Guraziu på planen har FC Örbäcken fått fart på målskyttet i division 6. Foto: FC Örbäcken

FC Örbäcken har löst målkoden – med tränaren Mergim Guraziu på planen. I 5–2-segern borta mot Gunnebo IF svarade forwarden för tre mål.
– Det är väl godkänt, säger han.

FC Örbäckens huvudtränare Mergium Guraziu gjorde två mål i förra matchen mot Horn/Hycklinge IF och fyllde på med tre mål i dagens match mot Gunnebo IF. Han gjorde 1–0 och 2–0 i början av matchen och 5–0 i upptakten av andra. Strax före paus sköt Jakob Ekruth Strand 3–0 och 4–0.

Örbäcken ledde med 4–0 i halvtid och vann med 5–2. Niclas Bengtson och Erik Henriksson nätade för Gunnebo.

– För egen del kändes det bra. Jag har spelat två matcher, 60 minuter båda gångerna, och gjort fem mål, säger Mergim Guraziu.

Vad säger du om er insats?

– Målskyttet har lossnat nu och vi spelar med en helt annan offensiv än vad vi gjorde på försäsongen. Vi kör inte med tre forwards längre utan vi har en där uppe, väntar in Gunnebos misstag och kontrar. Det har gett resultat i fler mål framåt. Matchen var klar redan i halvtid och de kom in i matchen när vår kondition började ta slut, säger Mergium Guraziu.

"Gått på semester i första"

Gunnebotränaren Peter Lönnblom var missnöjd med lagets insats i sista matchen innan sommarvilan.

– Det var inte bra, riktigt dåligt. Vi fick tyvärr mycket återbud, både jag och Armin fick vara med och hade två av tre platser på bänken. Många är sjuka och på semester och det kändes som att spelarna som spelade redan hade gått på semester i första halvlek. Vi bjöd på alla fyra mål i första halvlek efter felbeslut från vår sida. Farligast var det när vi själva hade bollen på egen planhalva och gav dem på bollen. De gjorde fyra mål och var effektiva. Vi snyggade till siffrorna och vann andra halvlek med 2–1, men vi hotade dem aldrig, säger Peter Lönnblom.

Alla spelare var bra i Örbäcken. Lönnblom delade ut beröm till Axel Adolfsson och domarna.

– Domarna gör en bra match, sätter nivån redan från början och håller den nivån matchen igenom, säger Lönnblom.

Här kan du kolla in tabelläget i division 6 Vimmerby.