Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Hebe tog tionde raka – ”De kommer vinna serien”

Hebe är totalt dominant i sexan i år. Foto: Arkivbild

Hebe tog tionde raka – ”De kommer vinna serien”

IF Hebe går fram som en slåttermaskin i sexan. Mot Ankasrum kom tionde raka segern och nu leder man serien med tio pinnar.
– Det går inte slappna av, säger skyttekungen Johan Nilsson.

Annons:

Nilsson, eller ”Happe” som de flesta känner honom som, satte på nytt avtryck i matchen. Redan i andra minuten höll han sig framme och sköt in 1-0.

– ”Tobbe” slog ett inlägg som deras back ska ta ned och får felträff och jag blir fri och kan slå in den. Det var en mycket skön start såklart, säger han.

Målet satte prägel på matchen, där Ankarsrum backade hem och lät Hebe ha mycket boll.

– Det var en en ganska tempofattig match. De backar hem och vi blev lite snopna när matchen började, de stod kvar nere i straffområdet. Vi fick spela runt lite som vi ville, säger ”Happe” som nu är uppe i 16 fullträffar.

– Visst, det är jag som gör målen, men det är inga svåra mål. Vi har så många bra spelare runtomkring, förr eller senare får man en boll och då är det bara att sätta den. Jag hade aldrig trott att jag skulle göra så mycket mål och jag trodde inte att vi skulle vara obesegrade, men vi har ett bra lag och hade varit ett topplag i femman med. Så bra är vi.

Ni leder serien med tio poäng. Är det avgort?

– Nej det är det inte. Vi har märkt de sista matcherna att det inte går att slappna av. Vi måste köra vidare i augusti.

 "De var lite orkeslösa"

Hebe hade bra kontroll på händelserna resten av matchen och i mitten av andra fyllde Liam Bohlin på med tvåan. Oscar Ingström i Ankarsrum var nöjd med prestationen.

– Det var ganska bra av oss, men jag är missnöjd med resultatet. Vi gör ett individuellt misstag efter en minut som de gör 1-0 på och det får vi leva med under resten av matchen. Vi är minst lika bra som den överlägsna serieledaren, men vi saknade fyra spelare i centrallinjen idag och det gör att vi inte riktigt har kvalitén för att vinna en sådan här match. Samtidigt: vi har avgjort på slutet mot Överum och BOIF och idag får vi det emot oss istället. De har med sig de marginalerna, jag kan leva med det.

Kommer Hebe vinna serien nu?

– Ja, det är för många poäng för att de ska tappa det där. De var lite orkeslösa idag, men det är väl inget snack om att de kommer vinna. De har lite för bra individuell skicklighet.

I Hebe hyllas mittfältet med Liam Bohlin, Tobias Nilsson och Robin Söderholm.

Elias Swärd hade mest energi i hemmalaget.

Tabellen finns här. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: