Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Mål i sista minuten avgjorde derbyt mellan Ankarsrum och BOIF

Jesper Skälhammars Ankarsrum tog tre tunga poäng hemma mot BOIF. Foto: Arkivbild

Mål i sista minuten avgjorde derbyt mellan Ankarsrum och BOIF

Ankarsrum avgjorde i matchens sista minut när man tog emot BOIF på hemmaplan. Hemmalagets seger med 2-1 innebär att man knappar in och tätar till toppen av tabellen en aning.  

Annons:

Efter en mållös första halvlek lyckades bortalaget, BOIF, ta ledningen efter ett självmål. Ledningen stod sig till den 74:e matchminuten. Hemmalagets Victor Carlson kvitterade och samme Carlson avgjorde även matchen så sent som i matchens sista minut. Det innebär att BOIF gick miste om en viktig poäng i toppstriden, samtidigt som AIS knappar in ordentligt. Ankarsrum har nu endast en poäng upp till just BOIF som befinner sig på en tredjeplats i division 6.  

– Det var roligt för oss verkligen. Jag såg det kanske inte komma riktigt. Idag hade vi verkligen marginalerna med oss. Vi gör ingen dålig match. Första halvlek äger vi ganska klart tycker jag. Sedan gör de 0-1, men vi gör det bra på så sätt att vi inte blir stressade av det. Vi jobbar på ganska metodiskt och fokuserar på att göra rätt saker. Till slut får vi utdelning, vilket är jättekul, förklarar Ankarsrums tränare Oscar Ingström. 

Tränaren hyllar domaren 

Patrik Wirengård i BOIF berättar att man var beredda på en tuff match. Att gå miste om en poäng precis i slutet var en besvikelse, men prestationen var inte jättedålig: 

– Vi är ganska nöjda med läget i paus. Vi gör ingen jätteprestation, men oavgjort hade varit bra i den här matchen. Ankarsrum är svårslagna, särskilt på bortaplan. När vi sedan leder tycker jag att vi har initiativet, men vi blir lite passiva och rädda om poängen. Vi möter ett bra lag, men vi kämpar på, även om de till slut lyckas vinna, förklarar Wirengård.  

Ingen spelare förtjänade extra beröm i BOIF. 

Oscar Ingström i Ankarsrum valde att lyfta Victor Carlsson, Nicholas Urniezius Borger, samt Kristoffer Lindqvist. Efter matchen var Ingström dessutom tydlig med att han ville lyfta domarna och vikten av att ta hand om lokalfotbollens domare: 

– Det blir ofta för mycket snack och fokus på domarnas insatser och misstag. Vi har väldigt få domare och man måste inte lyfta varje gång de gör misstag. Idag kan jag till exempel välja att lyfta att de var duktiga och gjorde en godkänd insats. 

Tabellen kan du kika in här. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: