Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ekberg hade show – Överum slog Storebro

Överum besegrade Storebro med 3-2 på tisdagskvällen. Linus Hemmingssons 1-0-mål räckte inte för Storebro. Foto: Arkivbild

Ekberg hade show – Överum slog Storebro

Överums IK börjar komma igång. Hemma mot Storebro IF blev det 3-2 på tisdagskvällen efter att Anton Ekberg stått för samtliga baljor.
– Det har låst sig för honom, men nu har det släppt, säger Martin Rosén.

Annons:

Men det var gästerna som fick utdelning allra först. Linus Hemmingsson öppnade målskyttet med tio minuter kvar av första halvlek. 

– Jag tycker vi gör en bra första halvlek, men så gör vi mål och då händer något med oss. Det sitter i huvudet och så har det känts de senaste förlustmatcherna. Vi har varit med bra i första, men så händer något, säger Storebros tränare Fredrik Kindstrand Ströberg. 

Precis innan paus tog sig också Överum in i matchen målmässigt. Anton Ekberg satte 1-1.

– Det blir jättetungt för oss, men snacket i halvtid är att vi har matchen och ska vinna. Men vi kommer inte in rätt i det i andra halvlek, utan låter Överum ta över. Vi har en bra halvlek var och vem vet vad det hade blivit för match om vi gjort fler mål i första halvlek. 

Tremålsskytten Ekberg

Överums tränare Martin Rosén tyckte att hans lag var klart bättre. 

– Vi spelar boll och gör det efter backen. Då är vi bra. Det är de små detaljerna som ska stämma och börjar göra det mer och mer. Det är inte helt hundra än, men det börjar släppa för oss. 

Hur viktigt blev 1-1 precis innan paus?

– Psykologiskt var det viktigt, men de hade inte mycket i första heller. I andra har vi bra kontroll på det och spelar en ren och skär fin fotboll. Det är kul att se. Vi spelade ut dem faktiskt och det är kul att kunna säga det.

Anton Ekberg gjorde både 2-1 och 3-1 innan Leo Backheden tröstmålade för Storebro. 

– Anton har kommit igång och är riktigt bra och het. Jag har försökt trycka på honom, men det har låst sig för honom tidigare. Nu har det släppt.

Just tremålsskytten var värd extra beröm i Överum. I första halvlek gjorde alla det bra i Storebro, även om Linus Hemmingsson stack ut något utöver övriga. 

HÄR kan du kolla över hur tabellen ser ut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: