Sök

Tre mål på tio minuter när Västervik drog ifrån och vann fysisk match

Västerviks Damfotboll IF vann med 5–2 mot Ölmstad/Vista. Foto: Bildbyrån

Bortamatchen mot Ölmstads IS/IK Vista utvecklade sig till en fysisk kamp. Västerviks Damfotboll IF bemästrade det tuffa spelet och vann med 5–2 efter ett målryck i andra halvlek.

Västerviks Damfotboll inledde matchen på ett förtroendeingivande sätt och Sara Ströberg sköt 1–0 på frispark i 14:e minuten. Ömstad/Vista kvitterade till 1–1 tio minuter senare och Västervik hade svårt att hitta rätt under andra halvan av första halvlek.

– Vi började bra och styrde matchen fullständigt innan det blev en mer fysisk tillställning där domarna tillät mycket. Det gjorde att det blev svårspelat och ledde till att det blev mer av en krigarmatch som vi vann rättvist, säger Fredrik Walfredsson.

Västervik gjorde tre mål inom loppet av tio minuter i andra halvlek och gick ifrån till 4–1 i en match som slutade 5–2. Louise Waerme gjorde 2–1 och 4–1, Sara Ströberg 3–1 och Alice Elb 5–2.

Det är starkt att vi kan ställa om till att det blir mer av en krigarmatch. Vi står för det spel som är på planen och gör ett par fina mål. När vi lyckades vinna bollen gjorde vi flera fina anfall.

Västervik ligger fyra i division 3 med 20 poäng, tre poäng bakom FC Vetlanda på positiv kvalplats.

– Vi har mött de flesta lagen. Kan vi spela på den nivån som vi kan så ska vi absolut kunna titta på kvalplatsen.

Alla spelare erhöll beröm för andra halvlek.

– Vi klev dit ordentligt. Maja Elb och Louise Waerme var extra bra.