Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tjust vann trots Södra Vis drömstart – tränare blev utvisad

Spelande tränaren Niclas Forsman fick rött kort efter en protest. Själv tror han att det handlade om ett missförstånd. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust vann trots Södra Vis drömstart – tränare blev utvisad

Inte ens 30 sekunder hade gått när Martin Brorsson snyggt gav Södra Vi ledningen borta mot Tjust. Det hjälpte dock inte. Tjust vände och vann med 3-1 (1-1).

Annons:

SVIF chockade Tjust med en omställning och Brorsson var kall i avslutet. Södra Vi spelade sedan ett tätt försvarsspel – men åkte dit på fasta situationer. Både 1-1 och 2-1 kom på hörnor och med 20 kvar gjorde Tjust även 3-1. Målskyttar för hemmalaget var Isak Stenbeck, Petter Olovsson och Oscar Eriksson.

– Vi hade full koll på händelserna egentligen. Vi tappade boll i ett anfall och åkte på en omställning efter 25 sekunder som de gjorde mål på. Det var ett fint mål de gjorde, men vi repade oss och spelade vårt spel. Jag tycker att vi ägde den största delen av matchen. Vi hotade i djupled och hade ett fint spel på mitten. De tilläts inte skapa någonting egentligen, säger Niclas Forsman som fick lämna tränarbänken på grund av protest efter en timmes spel.

Själv menar han att det handlade om ett missförstånd och språkförbristning.

– Det var lite komiskt, jag var jättelugn hela matchen, men en kille i vårt lag hade öppet mål och blev omkullsliten och domaren valde att ge dem bollen. Då tände jag till och sa att det var ett skämt. Jag tror att det tolkades lite annorlunda och att han trodde att jag sa ”du är ett skämt”. Jag trodde att jag blev tillsagd, men jag fick rött kort istället. Han tog det som ett påhopp, men de har bekymmer domarna så jag kan inte ens vara förbannad. Nu blir jag avstängd en match och det blir följden av att domarna inte kan svenska.

Nils Hammarström och Oscar Eriksson var Tjusts främsta aktörer.

 "Kämpar på bra i värmen"

Södra Vis Peter Magnusson tyckte att laget gjorde en godkänd insats.

– Jag tycker att vi står upp bra, vi får en bra start, men sedan är det fasta situationer som vi faller på. Vi får för många hörnor emot oss och de gör två mål på dem. Det är det som gör att det tippar över. Det blir ett visst tryck när man får fasta emot sig och det är matchavgörande. Vi kämpar på bra i värmen, men visst behöver vi något medgångsmål för att växa ytterligare.

I Södra Vi lyfts mittbackarna Elias Babiker och Mikael Hammarqvist. 

Tabellen hittar du här. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: