Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
GALEN MATCH I VÄSTERVIK – TUNA FICK FYRA RÖDA

Victor Gustavsson blev målskytt för Tuna som tappade både matchen och humöret. Arkivbild. Foto: Stefan Härnström

GALEN MATCH I VÄSTERVIK – TUNA FICK FYRA RÖDA

En närmast unik match utspelades på Bökensved ikväll. När krutröken lagt sig hade IFK Västervik vänt 1-3 till 5-3 (1-3) efter att IFK dragit på sig hela fyra utvisningar.
– Jag är mycket kritisk till utvisningarna, säger Lasse Gustavsson som återigen vaktade Tuna-målet.

Annons:

Åtta mål. Två straffar. Fyra utvisningar. Tretton varningar. Ja, matchen mellan IFK Västervik och IFK Tuna innehöll det mesta.

Tunas Lasse Gustavsson var inte nöjd med domarinsatsen sedan han fått se Filip Fungmark få sitt andra guld i 28:e, Keko sitt andra gula i 67:e och Anthon Békési sitt andra gula i 89:e. Däremellan snackade Rory Barazza till sig en utvisning från bänken.

– Vi är ett jäkla gnällgäng, det kan jag köpa. Det är mycket reaktioner ofta, men det måste ha gått ut något direktiv inför matchen för idag får vi varning för precis allt. Så fort vi reagerar så blir det gult kort. Jag är mycket kritisk till utvisningarna, han pratar inte utan han drar bara upp kortet varje gång. Domaren leder inte matchen. Deras straff är tveksam och jag skulle säga att det är 90/10 när det gäller frisparkar. Sedan är jag partisk och bitter just nu, säger Lasse Gustavsson.

"Vår match, punkt slut" 

Tuna hade ju drömläge att fälla serieledaren och -favoriten IFK Västervik. En klockren halvlek gav 3-1-ledning och hade man bara hållit sig på planen hade det kanske gått vägen.

– Så länge vi bara hade en utvisning var vi lite bättre faktiskt. Elva mot elva är det vår match, punkt slut. Vi gör en strålande första, men sedan är det jobbigt med nio man mot ett så bollskickligt lag.

Kekos utvisning kom i 67:e, strax efter IFK:s 2-3-mål. Med nio man orkade inte Tuna stå emot och IFK Västervik kunde ta sjätte raka segern.

"Gnäller ganska mycket"

Steve Johansson i hemmalägret hade viss förståelse för frustrationen i Tuna-lägret.

– Det var en väldigt märklig match, men säkert underhållande för publiken och det präglar väl division fem-fotboll. De var jättemissnöjda efter matchen och det kan man förstå när det är många kort. I första tycker vi att vi blir bortblåsta och får en billig staff emot oss. Fotboll är mycket tankar om olika situationer, men trots att de får lite flyt med målen håller de sig inte kalla. De gnäller ganska mycket på varandra och ganska mycket på domaren. Det kändes lite märkligt. Utvisningarna var inga grova grejer, men det var många situationer där jag tycker det ska vara gult kort, men det kan man diskutera i all evighet.

Hur ser du på de röda korten?

– Det är inga grova grejer, första utvisningen tycker jag att det andra gula är solklart. Kekos andra gula kliver han in hårt på vår målvakt, jag tycker att det är gult. Det underlättar inte att han gnällt på domaren hela matchen. En kille får rött från bänken och det påverkar ju inte matchen. Det sista var i slutet. Sedan får vi bara ett gult kort, men jag tycker inte att vi spelar så hårt heller.

 "Givetvis ger det en fördel"

Johansson var nöjd med moralen och segern.

– Det var en riktig moralhöjare i laget och det känns riktigt skönt efteråt. Vi visar att vi är ett lag och det är jäkligt skönt och viktigt. Givetvis tjänar man på att spela med fler på planen och särskilt vi som är ett bollskickligt lag. Givetvis ger det en fördel.

Amel Komina och Kilton Bakiu stack ut i Västervik där Oskar Åberg blev matchvinnare med både 3-3 och 4-3. Övriga mål gjordes av Kilton Bakiu, Awet Shambel Habtu och Emil Bränning. Victor Gustavsson, Anthon Békési och Keko nätade för Tuna.

Tabellen hittar du här.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: