Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vässat H/T tillbaka i femman: ”Kan bli en hel del känslor”

Trotjänaren Tom Nilsson får i vanlig ordning en viktig roll i Hjorted/Totebo. Foto: Ossian Mathiasson

Vässat H/T tillbaka i femman: ”Kan bli en hel del känslor”

Efter sju år i division sex är Hjorted/Totebo tillbaka ett snäpp högre upp i seriesystemet. Det gläder trotjänaren Tom Nilsson.
– Vi har jobbat hårt för det här. Nu ska vi försöka rida på vågen, säger han.

Annons:

I början av 2000-talet var Hjorted/Totebo uppe i division fyra. Därefter har det handlat om spel på lägre nivå, de senaste sju säsongerna på den allra lägsta.

Förra säsongen satsade H/T på att plocka in Jimmy Svensson som spelande tränare. Det gav omedelbar effekt och laget kvalade sig upp i division fem. Nu är det bara dagar kvar till premiären hemma mot SK Lojal.

– Det här har man sett fram emot. Det är kul att vara i femman igen först och främst. Serien är tuff, men jag tycker att vi har ett bra lag som ska kunna vara med och fajtas på ett bra sätt, säger Tom Nilsson.

Stark offensiv

Tom Nilsson är en spelare som har varit Hjorted/Totebo trogen under i stort sett hela karriären, förutom en kortare utflykt till IFK Tuna.

Till den här säsongen har han fått en hel del nya lagkamrater som kommer att höja lagets slagkraft rejält, framförallt i det offensiva spelet. Det handlar inte minst om spelare som Albin Kito och Simon Sandholm från Västerviks FF. Från VFF har också Rasmus Abrahamsson, Fabian Ring, Ville Grönwall och Mehmet Ali Tekbas hämtats.

– Det jag tycker talar för oss är gruppen som helhet. Alla nya spelare har kommit in i det på ett bra sätt. Alla vill fajtas för varandra. Vi har dessutom spelare på bänken som kan komma in och göra skillnad. Det är flera starka målskyttar som har kommit in.

Ni lär bli ett offensivt lag?

– Ja, vi har ett riktigt bra anfallsspel. Men defensiven har också varit bra under försäsongen.

Ser fram emot Tuna-matcherna

Tom Nilsson lyfter, inte oväntat, fram IFK Tuna och IFK Västervik som seriefavoriter i division fem.

Många verkar se även er som seriefavorit?

– Det kan jag väl köpa, men jag tycker att IFK-lagen ser bra ut. Sen tycker jag väl att vi ska kunna vara strax bakom dem och slåss lite.

Kan ni till och med vara med och slåss om seriesegern?

– Mycket kan hända under säsongen. Jag ser som sagt Tuna och Västervik som de stora favoriterna, men vi har sett att vi kan rå på Västervik i de två matcher vi spelat mot dem under försäsongen. Jag tror att alla lag kommer åka på plumpar här och där så vi får se vilket lag som hanterar det bäst, säger Tom Nilsson.

Vilka matcher ser du mest fram emot?

– Det ska bli riktigt roligt att möta Tuna. Vi har inte mött dem i seriesammanhang på många år nu. Det kan bli en hel del känslor inblandat.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: