Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Båda lagen föll förra helgen – nu fick Västervik segerjubla mot FBSK

Sara Ströberg gjorde mål och var duktig när Västerviks Damfotboll slog Frödinge/Brantestad med 2–0. Foto: Stefan Härnström

Båda lagen föll förra helgen – nu fick Västervik segerjubla mot FBSK

Både Västerviks Damfotboll IF och Frödinge/Brantestad SK föll förra helgen. I dag fick Västervik jubla över tre cuppoäng och FBSK tog steg i rätt riktning. 

Annons:

Västerviks damfotboll förlorade med 2–4 mot Holsby SK i första Toyota Cup och Frödinge/Brantestad lyckades inte rå på Hultsfreds FK, förlust 0–3. 

I dag ställdes lagen mot varandra på Bökensveds konstgräs och Västervik vann med 2–0. Sara Ströberg sköt 1–0 i 34:e minuten och Michaela Degerman fastställde slutresultatet till 2–0 i mitten av andra halvlek. 

– Vi har stundtals riktigt bra spel men vi har också stunder där vi inte får det att fungera lika bra. Det vi måste jobba på är att behålla kvalitén och en jämnare nivå under längre stunder. Tyvärr går det upp och ner för mycket, säger Fredrik Walfredsson, som delade ut beröm till Sara Ströberg. 

"Steg i rätt riktning"

Frödinge/Brantestads nygamle tränare Robin Blomberg var nöjd med många bitar i dagens match. 

– Totalt sett är det en bättre prestation än förra helgen. Det var steg i rätt riktning. Det var svårspelat och starka vindar på den bedrövliga planen. Den är inte bra och man är livrädd för skador när man spelar här, säger Robin Blomberg och fortsätter:

– Det var en bra match för oss. Västervik är ett välspelande och bollskickligt lag och vi fick träna mycket försvarsspel. Vi gör det väldigt bra defensivt och har bra inställning hela matchen. Vi viker inte ner oss, fortsätter med det vi har pratat om och får träna på att stänga ytor och jobba hårt. 

Innermittfältaren Nathalie Strande och målvakten Wilma Falk var bäst i FBSK.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: