Annons:

Sök

Annons:

NY FÖRENING BILDAD I VÄSTERVIK – SÅ SER UPPLÄGGET UT

Mergim Guraziu är ny tränare för nya föreningen IFK Örbäcken. Foto: Pressbild

NY FÖRENING BILDAD I VÄSTERVIK – SÅ SER UPPLÄGGET UT

Västerviks kommun får ytterligare ett fotbollslag. Nästa säsong blir det premiär för IFK Örbäcken – en systerförening till IFK Västervik.
– Vi riktar in oss på våra duktiga juniorer och vill att de ska få chansen att spela A-lagsfotboll, säger lagets förste tränare Mergim Guraziu.

Annons:

Att gå från juniorspel till A-lag är inte det lättaste. Nu väljer IFK Västervik att starta en systerförening för att ge fler ungdomar chans att spela seniorfotboll.

– Det ska vara ett A-lag och vi ska ta oss så högt vi kan, men det viktigaste är att vår grymma ungdomar får chansen att spela A-lagsfotboll. Sedan kommer vi även ta in spelare som knackar på för IFK Västervik. Vi siktar in oss på juniorerna i IFK först och främst, men alla är välkomna.

"Bra för hela Västervik" 

Klubbarnas ledarstaber kommer att ha ett tätt samarbete och förhoppningen är att Örbäcken kan få fram spelare som kan ta en plats i IFK Västervik.

– Jag kommer kunna skicka spelare från mitt lag till IFK och även kunna ta emot spelare från Ayman (Hadrous, ny tränare i IFK), men fokus kommer vara att mina spelare ska upp till IFK.

Vad kommer satsningen betyda för ungdomarna, tror du?

– Jättemycket eftersom det blir seniorfotboll. Det är svårt att gå från ett pojklag och rakt in i division fem. De som spelar i femman är stabila och tyngre och det blir lättare om man kommer från ett A-lag. Man lär sig hur man ska hantera matcherna och hur du ska stå emot. Jag tror att det kommer bli bra för hela Västervik.

 "Roligt och spännande"

Flera spelare har sagt ja till spel, men eftersom frimånaden pågår är inget skrivet i vare sig sten eller på papper.

– Jag har en del som gett klartecken, men kommer inte presentera något förrän efter 15 december på grund av frimånaden.

För Guraziu blir det hans första uppdrag som tränare i A-lagssammanhang.

– Jag hade hand om B-laget förra säsongen och var lagledare i IFK, men nu får jag ett större ansvar och det blir en utmaning. Det känns roligt och spännande. Ungdomarna är duktiga och jag tror att vi kan ta oss till femman redan första året.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: