Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Lojal i förarsätet och H/T jagar – toppstriden i division 6 avgörs i morgon

SK Lojals spelande tränare Viktor Gimolli är avstängd när SK Lojal möter Överums IK och har chansen att säkra seriesegern i division 6. Foto: Ossian Mathiasson

Lojal i förarsätet och H/T jagar – toppstriden i division 6 avgörs i morgon

Nu ska allt avgöras i division 6 Vimmerby. SK Lojal har greppet om seriesegern och Hjorted/Totebo ska göra vad de kan för att ta sig förbi. 

Annons:

Toppstriden i division 6 Vimmerby lever i allra högsta grad efter förra helgens seriefinal då Hjorted/Totebo körde över SK Lojal med tydliga 6–2.

Lojal har alltjämt ett mycket fint läge att vinna serien och gå upp i division 5. Mittenlaget Överums IK står för motståndet och Lojal ligger en poäng före H/T som avslutar mot Gamleby FF på bortaplan. 

– Det bästa är att vi har allt i egna händer. Vi vet var vi ligger, var de andra lagen ligger och vad som ska göras för att nå det mål vi vill nu. Vi sa inför säsongen att det är toppen som gäller för oss och det har gått över förväntan bortsett från senaste matchen som var sämre, säger Viktor Gimolli. 

Lojal hade inför matchen mot Hjorted/Totebo släppt in fyra mål på 14 matcher. 

– Det är hur starkt som helst. Billy (Inkoom) har varit helt suverän och hela laget har presterat på högsta nivå. 

Flera Lojalspelare är avstängda

Viktor Gimolli, Gentrit Gelici och Billy Inkoom är avstängda i den avgörande matchen. 

– Att Billy är avstängd är ett stort tapp för oss, men vi är så taggade till den här matchen och vet att vi har det i våra egna händer. Jag vågar säga att vi tar hem det, så pass mycket litar jag på de här grabbarna. 

Vem står nu när Billy är avstängd?

– Philip Henriksson, som har stått en del i b-laget, är inte tillgänglig. Jag har haft kontakt med några före detta målvakter, men de är inte heller tillgängliga. Just nu är det en utespelare som kommer få stå och det är inte bestämt vem det blir. Utöver de tre avstängningarna har vi det bästa laget som vi kan ställa upp med. 

"Kan inte göra mer än att vinna" 

Hjorted/Totebo är garanterade kvalspel till division 5 vid både seger och oavgjort och vinner serien ifall Lojal tappar poäng i sin match. 

– Efter en dålig start på hösten pratade vi ihop oss och det har därefter gått galant. Vi har gjort vad vi har kunnat och vi kan inte göra mer än att försöka vinna vår match mot Gamleby och vi får se vad Överum kan göra mot Lojal, säger H/T:s spelande tränare Jimmy Svensson. 

Tre poäng bakom H/T skuggar Blackstad/Odensvi, tabelltrean norpar kvalplatsen om de vinner mot Frödinge/Brantestad samtidigt som H/T förlorar på Ernebergsfältet.  

– Just nu ställer vi in oss på att vinna serien och vi kan inte göra mer än att vinna vår match. Det finns en risk att vi tappar andraplatsen vid en förlust samtidigt som BOIF vinner. Vi tittar mot seger och får se hur långt det bär. 

Han tycker att både hans eget lag och Lojal är värda uppflyttningsplatsen. 

– Jag tycker att vi är de två bästa lagen i serien. Jag hoppas att vi går upp men skulle Lojal vinna så har de varit väldigt stabila bortsett från matchen mot oss. 

H/T får klara sig utan avstängde Dino Bahtanovic och bortreste Linus Krossler mot Gamleby. 

– Vi har en stark och bred trupp som åker till Gamleby. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: