Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Oskar Åberg tremålsskytt när IFK vann cup-derbyt mot AIS

Oskar Åberg gjorde tre mål för IFK Västervik. Foto: IFK Västervik

Oskar Åberg tremålsskytt när IFK vann cup-derbyt mot AIS

IFK Västervik fick bästa tänkbara start på gruppspelet i Toyota Cup. Laget vann cup-derbyt mot Ankarsrums IS med 5-2. Roligast av alla hade kanske Oskar Åberg, som hittade nätet tre gånger om.

– Vi tar med oss många positiva saker, men också mycket att jobba vidare med, säger IFK-tränaren Ergest Fasko.

Annons:

Ankarsrums IS stod länge upp bra mot IFK Västervik och tog också ledningen med 1-0. IFK lyckades dock vända till en 2-1-ledning innan paus.

I den andra halvleken kunde AIS kvittera till 2-2, men därefter tog IFK över allt mer och kunde till slut vinna med 5-2.

– Vi har en bra känsla och är glada för segern. I första halvlek hade vi lite problem med våra omställningar och de kom på kontring och hotade oss ett antal gånger. Vi ledde i paus, men det hade lika gärna kunnat vara 2-1 till Ankarsrum, säger Ergest Fasko.

– I andra halvlek kom vi in bättre i matchen. Efter 60 minuter tog vi över helt och hade chans efter chans. Som helhet gjorde vi vårt jobb, säger Ergest Fasko.

Orkade inte hela vägen

Ankarsrums tränare Daniel Wernersson:

– I 60-65 minuter anser jag att vi var det bättre laget. Tyvärr saknades skärpan lite och vi brände några bra lägen. Mot slutet orkade vi inte riktigt hänga med och då rann det iväg lite. För oss var det ändå ett stort steg framåt och vi kan ta med oss mycket från den här matchen.

Oskar Åberg gjorde IFK Västerviks tre första mål. Även Amel Komina och Simon Holm nätade för IFK. AIS mål gjordes av Jesper Wessman och Robin Thorén Johansson.

Beröm i IFK delades ut till tremålsskytten Åberg samt Ayman Hadrous och Jakob Strand. I Ankarsrum plussades Haidar Abdulkarim och Jesper Wessman.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: