Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Socialnämnden ändrar sig – tidigare områden för äldreomsorgen består

Foto: MostPhotos

Socialnämnden ändrar sig – tidigare områden för äldreomsorgen består

I september förra året bestämde sig Socialnämnden för att göra en ny organisation för äldreomsorgen. Omorganisationen skulle bland annat innebära att man ändrade områdesindelningen. Men nu har de ändrat sig i frågan, och de gamla områdena blir kvar.

Annons:

Tidigare har äldreomsorgen i Västerviks kommun haft tre områdeschefer som ansvarat för landsbygden i norr, landsbygden i söder respektive Västerviks centralort.

I den nya omorganisationen som beslutades förra året skulle det i stället bli två områdeschefer, där gränsen mellan områdena skulle gå rakt igenom centralorten. Dessa områden skulle bli i stort sett lika stora när det kommer till antal chefer, medarbetare, särskilda boenden och hemtjänstgrupper. Både områdena skulle också få liknande förutsättningar med både stad och landsbygd.

Fortsättningsvis kommer det att vara två områdeschefer istället för tre, men områdena som de ansvarar för kommer inte att görs om enligt den ursprungliga planen.

– Det fanns det goda tankar om att man skulle ha stad och landsbygd mer gemensamt. Men ute i verksamheten har man känt att de inarbetade områdena är bra, och att det är bra att hela landsbygden kan jobba gemensamt. Det är ganska stor skillnad på landsbygd och centralort, säger socialchefen Joakim Nyman.

Nu har man i stället valt att den ena chefen har hand om landsbygden, det som tidigare var områdena norr och söder, och den andra chefen har hand om centralorten. Nämnden var eniga om att gå på verksamhetens förslag.

I omorganisationen har man valt att ha områdescheferna och verksamhetschefen i samma lokaler. Tidigare satt de själva i respektive område.

– Nu när de kommer sitta tillsammans i Västervik kommer vi få en mer enhetlig äldreomsorg, vilket vi tycker är viktigt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Tess Hartikka

tess.hartikka@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: