Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ny rink för inlines utanför ishallen – men inte inomhus trots rekordmånga röster

Det är för dyrt att skaffa ett mobilt golv till ishallen för att möjliggöra inlinesåkning sommartid. Däremot har kommunen och VIK-hockey satsat på en utomhusrink i år. Foto: Pixabay

Ny rink för inlines utanför ishallen – men inte inomhus trots rekordmånga röster

E-förslaget om att omvandla ishallen till en plats för att åka inlines sommartid fick rekordmånga röster. Trots det får inte förslagsställaren gehör för sin önskan.

Annons:

”Hej, mitt namn är Max Holm och jag går i 6:an på Näktergalens skola. Jag älskar hockey och nu är säsongen slut”. Så inleddes e-förslaget som fått hela 235 röster på kommunens hemsida.

Max Holm fortsätter med att skriva att ”det vore bra om man kunde köra någon slags allmänhetens åkning i ishallen fast på inlines när säsongen är slut. Det skulle vara kul och bra att vara där efter skolan och ha någonting att göra om dagarna”.

Trots att många uppenbarligen instämmer i förslaget så blir det ingen inlinesåkning i ishallen just nu.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har lämnat ett svar på förslaget, och i svaret framgår det att kommunen inte har råd. Det skulle nämligen behövas ett mobilt, täckande golv, för att inte underlaget ska skadas eller få märken.

Däremot lyfter man fram att kommunen, tillsammans med VIK-hockey har iordningställt en utomhusrink på parkeringen utanför ishallen, som har mål och sarg och som är tänkt att användas just för inlineshockey under sommaren 2024.

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: