Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Företaget vill bygga villor nära sjön – vill köpa mark av kommunen

Azaela Estate vill bygga bostäder i Gunnebo, i första hand tre villor längs Hockeygatan nära sjön Fågöl. Foto: MostPhotos

Företaget vill bygga villor nära sjön – vill köpa mark av kommunen

Azaela Estate vill bygga bostäder i Gunnebo. Under måndagen träffas kommunstyrelsen för att ta ställning till köpekontraktet.

Annons:

Anders Andersson är vd för Azaela Estate, som köper mark, samarbetar med hustillverkare, och sedan bygger och säljer villor. Just så lyder planen för Hockeygatan i Gunnebo, där företaget vill köpa tre tomter.

– Det är en plats som ligger vid sjön och har möjligheter. Sedan är det ett planområde som fortsätter på Hockeygatan som vi skissat på, men vi börjar med det här, berättar Anders.

”Det här” är tomterna Hockeygatan 1, 3 och 5, som ska bebyggas med mindre villor, om köpekontraktet undertecknas av kommunstyrelsen.

– Vi riktar in oss på permanentboende villor, som är små och enkla och ligger i en vettig klass för familjer och även ensamstående.

 "Redan beställt hus"

I området för de tre tomterna som Azaela Estate vill köpa finns också en detaljplan som medger avstyckning för fler tomter.

– I kommande plan har vi skissat på exempelvis radhus, men det får vi ta framöver, berättar Anders.

Vad finns det för efterfrågan på bostäder i Gunnebo?

Han jämför området med Hornslandet – ett område där det byggs för fullt.

– Till Västervik centrum tar det lika lång tid att åka från Gunnebo som från Horn, men här är det bra mycket billigare. Sedan tror jag att det finns möjlighet till utveckling av förbindelserna här, säger han, och syftar på att en Södra infart vore välkommen.

Priset för de tre tomterna blir totalt 270 000 kronor, och köpet är villkorat av att bolaget får bygglov. Anders Andersson kan inte säga exakt när det första huset byggs i Gunnebo, men han svarar snabbt på frågan när bygglovshandlingarna ska skickas in:

– Så fort vi får köpekontraktet, vi har redan beställt hus, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: