Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Hon blir ny ordförande för Västerviks största parti – blir historisk

Klara Björkum blir Socialdemokraternas första kvinnliga ordförande i Västervik. Bilden är en arkivbild. Foto: Pressbild

Hon blir ny ordförande för Västerviks största parti – blir historisk

25 mars höll Socialdemokraterna i Västervik sitt årsmöte. När mötet avslutades stod det klart att partiet fått en ny ordförande: Klara Björkum, som blir historisk som första kvinnliga ordföranden i Västervik.

Annons:

”Jag känner mig otroligt ärofylld över förtroendet att blivit vald till ordförande för Västerviks Socialdemokratiska Arbetarekommun. Tillsammans driver vi en politik som gör skillnad i samhället”, säger Klara Björkum i ett pressmeddelande.

Klara Björkum är idag andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, och ersättare i kommunstyrelsen.

Hon blir den första kvinnliga ordföranden för Socialdemokraterna i Västervik, som formellt heter Västerviks Socialdemokratiska Arbetarekommun. Socialdemokraterna har 18 av fullmäktiges 57 mandat, och är därmed Västerviks största parti.

Fridlund avgår: "Känns helt rätt"

Klara Björkum efterträder Marcus Fridlund, som kommer fokusera på sin roll som oppositionsråd.

”Efter att jag blev vald till vårt oppositionsråd så känns det helt rätt att lämna över ansvaret för partiets utveckling till en ny ordförande. Jag är övertygad om att Klara kommer att göra ett fantastiskt jobb och tillsammans med styrelsen och medlemmarna utveckla politiken framåt”, säger han i pressmeddelandet.

På årsmötet var Tomas Kronståhl särskilt inbjuden för att hålla i ordförandeklubban, och Solveig Thorngren och Göran Oskarsson fick gåva och hedersdiplom för mångårigt förtjänstfullt arbete inom arbetarrörelsen.

Fotnot: Till 17.30 den 29 mars stod det att Klara Björkum var andre vice ordförande i socialnämnden. Rätt ska vara barn- och utbildningsnämnden. 

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: