Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Oppositionen:

Klara Björkum (S) är glad att majoriteten ändrat sig, men har också ett tips. Foto: Pressbild

Oppositionen: "Ett tips från mig är att komma överens först"

Majoriteten svänger – igen. Även i frågan om den pedagogiska omsorgsverksamheten ändrar man sig och låter fritidsverksamheten i Almvik, Blankaholm, Odensvi, Totebo och Ukna vara kvar.
– Det är helt fantastiskt att majoriteten kommit till sans, säger Klara Björkum (S), andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Annons:

Under fredagen meddelade Västervikalliansen att man inte tänker lägga ned den pedagogiska omsorgsverksamheten någonstans. Det innebär att fritidsverksamheten i Almvik, Blankaholm, Odensvi, Totebo och Ukna blir kvar.

Samtidigt äskar man ytterligare fem miljoner kronor som ska användas till grundskoleverksamheten från höstterminen. 

– Det är glädjande nyheter och helt fantastiskt för de här verksamheterna och familjerna det berör att majoriteten kommit till sans. Det är ett bra beslut som vi har stått för hela tiden, säger Klara Björkum (S), andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Hon tycker att den oro som redan hunnit skapas varit helt onödig.

– Man kan känna, eftersom en sådan här sak och sådana här beslut skapar extremt mycket oro på orterna som berörs, att det är väldigt bekymrande att vända i sista sekund. Det sker gång på gång. Man säger att man ska göra stora förändringar och sedan ändra sig. 

Ger tips till majoriteten

Beslutet ska upp under måndagens fullmäktige.

– Vi har gjort allt vi har kunnat för att visa vad de här besluten skulle innebära för barnen och för människors vardag. Det har gett resultat och det är vi glada för, men det är synd att majoriteten inte tänkte rätt från början. 

Redan i kommunstyrelsen, där majoriteten vann omröstningen om att lägga ned tre verksamheter, reserverade sig Westervikspartiet, som är en del av alliansen men inte har någon ordinarie ledamot i nämnden. 

– Som det ser ut så har den nuvarande majoriteten svårt att få ihop en politik och komma överens. Det behöver de jobba lite på innan de går ut och berättar om radikala förändringar. Ett tips från mig är att de först ska komma överens om vad de ska besluta, säger Klara Björkum. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: