Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nämnden gör storsatsning på fler fältare – ”Känns extra bra”

Kommunen anställer fyra nya fältarbetare för att stärka arbetet med ungdomar. Genrebild. Foto: MostPhotos

Nämnden gör storsatsning på fler fältare – ”Känns extra bra”

Sommaren i Västervik beskrevs som stökig med flera uppmärksammade händelser med ungdomar. Nu gör socialnämnden en satsning på sin fältverksamhet och anställer fyra nya fältare.
– Det känns bra att göra en sådan satsning med tanke på den stökiga sommar vi hade, säger vice ordförande Marianne Hennel (M). 

Annons:

Mer dagverksamhet inom äldreomsorgen och en riktad satsning på fältverksamheten. Det är de huvudsakliga förändringarna i socialnämndens arbete nästa år. Verksamhetsplanen och nämndens budget antogs vid förra sammanträdet.

– Vi satsar på fyra nya fältare och en behandlare på vuxenenheten för missbruk. Vi ska jobba gentemot ungdomar på skolorna, berättar Joakim Nyman, chef för socialförvaltningen.

"Kan arbeta mycket bredare"

Sommaren upplevdes som stökig i Västervik med flera incidenter på stan.

– Det känns bra att göra en sådan satsning med tanke på den stökiga sommar vi hade och extra bra när det är något som våra medarbetare efterfrågar. Det är en förebyggande insats, säger Hennel.

Förhoppningen är förstås att man ska kunna möta ungdomar både djupare och bredare.

– Nu kommer vi ha sex fältare tillsammans som kommer jobba ute på skolorna och fritidsgårdar i hela kommunen. Vi kan vara aktiva när det arrangeras fester, jobba med vuxna på stan och arbeta mycket bredare, säger Nyman.

 "Vill ha mer självständiga medborgare"

Inom äldreomsorgen ska det arrangeras fler aktiviteter.

– Det är tack vare våra mål som vi gör att vi kan sätta prio på det förebyggande. Det har fått stryka på foten tidigare, men nu har vi mål som gör att vi måste prioritera det. Tanken är att mer aktiviteter ska förebygga sjukdom och hålla människor friska. Finns det inte plats i dagverksamheten kanske man behöver mer hemtjänst och då är det mycket bättre att vara i ett socialt sammanhang. Det är ett exempel på hur vi ska ställer om.  

Målen mer socialförvaltningens verksamhet är oförändrade.

– Vi vill ha mer självständiga medborgare och skapa mer värde för de personer som vi är till för. Det sätter fingret på behovet av att förändra vår verksamhet och det är enkla mål att sprida ut till alla medarbetare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: