Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
NYA MILJONSATSNINGAR PÅ SJUKHUSET

Regionen väntas genomföra nya storsatsningar på bättre lokaler på Västerviks sjukhus. Foto: Bildbyrån

NYA MILJONSATSNINGAR PÅ SJUKHUSET

Region Kalmar planerar ytterligare en miljonsatsning på sjukhuset i Västervik. Den radiologiska avdelningen väntas rustas upp med 36,8 miljoner.

Annons:

Igår föreslog regionstyrelsens arbetsutskott satsningar på 79 miljoner på Västerviks sjukhus. Idag meddelar den styrande koalitionen – S, C och V – att det blir ännu mer pengar till sjukhuset. 36,8 miljoner ska satsas på den radiologiska kliniken.

– Investeringarna i Västerviks sjukhus är en tydlig prioritering trots en mörk ekonomisk tid. För att fortsatt ligga i framkant och leverera den kvalitativa vården som våra invånare förtjänar krävs investeringar. Därför tar vi nu beslut om nya satsningar för att stärka kvaliteten ytterligare. Tack vare att vi under lång tid haft en ekonomi i balans har vi fortsatt möjlighet att genomföra större insatser där det behövs. Norra länets invånare ska känna att de alltid får den vård de behöver, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Satsningen ska öka kapaciteten och det har funnits ett behov av en upprustning under flera års tid.

Utöver den radiologiska kliniken kommer 79 miljoner att satsas på klinisk kemi, transfusionsmedicin och kvinnokliniken.

– Vi får inte glömma att vi är ett av Sveriges mest ekonomiskt missgynnade regioner. Jag är glad över att vi kan lägga fram de här förslagen imorgon. Det visar att vi är villiga att ta ansvar för vår välfärd, med eller utan draghjälp från staten. Men detta är inte bara en investering för våra patienter. Det är också investeringar i bättre arbetsmiljö, säger Lena Granath (V), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård samt personalfrågor.

Investeringarna väntas klubbas på regionfullmäktige imorgon.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: