Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vimmerbypolitikern får stöd för att träffa Dalai Lama:

Marie Nicholson får stöd för att träffa Dalai Lama. Foto: Pressbild/Bildbyrån

Vimmerbypolitikern får stöd för att träffa Dalai Lama: "Aldrig vågat ha på min bucketlist"

Riksdagsledamoten från Vimmerby, moderaten Marie Nicholson, beviljas 24 000 kronor i stöd för att resa till Dharamshala. Där kommer hon träffa Dalai Lama.
– Det är helt fantastiskt, säger hon. 
Även Gudrun Brunegård (KD) ska med på resan. 

Annons:

I riksdagen finns ett stort antal parlamentariska vänskapsföreningar. En av dessa är den tibetanska exilregeringen och nu ska Marie Nicholson (M) från Vimmerby tillsammans med andra riksdagsledamöter resa till Dharamshala för att träffa exilregeringen, Dalai Lama samt besöka skolor, bibliotek, kulturinstitutioner och tibetanska myndigheter. 

För resan har Marie Nicholson (M) beviljats 24 000 kronor i stöd för flyg, hotell och taxiresor av riksdagsförvaltningen, rapporterar Siren. 

– Strax före jul fick vi den här inbjudan att åka till Indien för att träffa Tibets exilregering. Det rör sig om tre dagar och bland annat ska vi fira Tibets frihetsdag och träffa Dalai Lama, säger Marie Nicholson, som också avslöjar att Vimmerbypolitikern Gudrun Brunegård (KD) ska med på resan. 

Totalt rör det sig om ett tiotal riksdagsledamöter som ska resa dit från flera olika partier.

Syftet med resan att få en bättre förståelse för hur tibetanerna klarar att upprätthålla sin nationella identet och kultur samt få till ett idéutbyte om vägen framåt för tibetanerna, beskrev Marie Nicholson i sin ansökan. 

– Det är framför allt idéutbytet och att man får reflektera över vilken helt annan verklighet människor lever i. Det blir ett spännande kunskapsutbyte och trots olika verkligheter har vi samma utgångspunkt kring demokrati som Tibets exilregering, säger hon. 

"För osannolikt"

 Resan sker den 30 augusti och efter tre dagar i Dharamshala väntar också en dag i New Delhi.

– Indien är världens största demokrati och jag har varit mycket i Indien tidigare, men det ska bli ett väldigt intressant besök.

Hur ska det bli att träffa Dalai Lama?

– Det är helt fantastiskt. Det är något jag aldrig vågat sätta upp på min bucketlist. Det är för osannolikt. Så att få den möjligheten är helt fantastiskt. Han är en otrolig förebild för ledare världen över genom sitt sätt att tala om att vara god och snäll, och att alltid välja den vägen. 

Trots allt vågar hon inte räkna in träffen ännu.

– Vi får se hur det är med hans hälsa. Jag är lite rädd för att bli besviken, men programmet i övrigt är också väldigt spännande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: