Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tidigare toppolitiker besöker Västervik

Tidigare språkröret för MP, Isabella Lövin, besöker Västervik under början av veckan. Foto: Pressbild

Tidigare toppolitiker besöker Västervik

Under måndagen får Västervik besök av Miljöpartiets tidigare språkrör Isabella Lövin. Hon ska bland annat spana in de nya marina näringarna som är på gång i kommunen.

Annons:

Isabella Lövin var språkrör i flera år och bland annat vice statsminuter i Stefan Löfvens regering. I veckan besöker hon Västervik. Under måndagen blir det boksignering på Hultgrens Bokhandel och på kvällen håller Lövin i ett seminarium på Campus Västervik. I samband med det hålls även Miljöpartiets årsmöte.

Under tisdagen kommer Lövin att möta de marina näringarna i Västervik som är på gång. Det handlar om musselodling, räkodling och Ankarsrum global food projekt.

– Det känns oerhört trevligt att ha Isabella här i kommunen undertvå dagar. Västerviks kommun har en unik agenda och samverkan för vattenfrågor. Att vi nu ser att företagsetableringar med ekosystemsbaserade tjänster och cirkulära system börjar dyka upp visar på en positionering för klimatsmarta lösningar, säger Akko Karlsson, MP-profil i Västervik, i ett pressmeddelande.

Utöver sin tid som toppolitiker är Lövin känd för böckerna Tyst hav och Oceankänsla.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: