Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Hallengren praktiserade i matbutik – “Livsmedelspriserna slår hårt”

Lena Hallengren tillbringade förmiddagen hos Ica Södercentrum. Foto: Anders Blank

Hallengren praktiserade i matbutik – “Livsmedelspriserna slår hårt”

Den ekonomiska krisen slår hårt mot de som har det sämst ställt. Men Lena Hallengren (S) ser hellre höjda bidrag till de som har det svårt än någon form av prisstopp. 

Annons:

Nyligen gick vänsterledaren ut i en debattartikel och krävde prisstopp på baslivsmedel. Detta efter rapporter om att de ekonomiska marginalerna för de som har det sämst ställt blir allt tajtare. Som av en händelse praktiserade riksdagsledamoten Lena Hallengren (S) på Ica Södercentrum och var väl medveten om vilka effekter som det ökade priset på livsmedel slår mot familjer. 

När Dagens Kalmar träffar henne under sin tjänstgöring står hon vid kylen som är fylld med paprika. Grönsaken som i butik kostar 79,95 kronor per kilo och används som symbol för de höjda matpriserna. Och de röda paprikorna fick ligga orörda, kunderna gick förbi. 

Inte bara bekämpa inflationen

– Jag tror inte på en enda lösning för att hjälpa de som har det svårt. Men regeringen måste göra någonting, de måste agera. De måste ta fram ett paket av åtgärder, inte bara bekämpa inflationen. 

Regeringen har nyligen haft samtal med matjättarna om priserna?

– Det är bra, men det är oerhört svårt att göra någonting den vägen. Vi tror på andra lösningar. 

Vilka?

–  Vi har lagt förslag om höjt barnbidrag. Vi måste stötta hushållen som har det svårt, säger hon. Men det finns inget driv hos regeringen, de lämnar de utsatta.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Anders Blank

Anders.blank@dagensvastervik.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: