Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Arrangören utvärderar Visfestivalen: ”Det här går till världshistorien”

Så här såg det ut i torsdags, innan himlen öppnade sig. Foto: Stefan Härnström

Arrangören utvärderar Visfestivalen: ”Det här går till världshistorien”

Årets upplaga av Visfestivalen har nått sitt slut. Helgen bjöd på fantastiska artister, om än en väldigt regnig väderprognos.

– Lördagen blev extremt blöt, säger Calle Åstrand.  

Annons:

Mellan den 11 och 13 juli pågick årets folkfest i Stegeholms Slottsruin i Västervik. Lika traditionsenligt som att festivalen alltid sker vecka 28, brukar det även oftast vara strålande väder. Visserligen var det en regnfri fredag, men under torsdagen och lördagen blev det en hel del skurar. 

– Det var faktiskt en fantastisk festival. Det är klart att lördagen blev extremt blöt – jag har aldrig varit med om något liknande så mycket som det regnade. Till slut var vi dyngsura allihop, både publik, personal och artister. Vi gick till slut bara runt och skrattade och sa ”Det här går till världshistorien”, säger Calle Åstrand, en av arrangörerna. 

”Extremt svåra förutsättningar”

Under kvällarna uppträdde bland annat Petra Marklund, Niklas Strömstedt, Timbuktu och Mollie Minott. Alla artister kunde fullfölja sina uppträdanden trots regnet, men ett oväder sätter lite käppar i hjulen eftersom teknik och instrument kan ta stryk. 

– Personalen får ju även slita ännu mer, så det var extremt svåra förutsättningar men det gick!

Under lördagen blev det ett kort strömavbrott, men Calle Åstrand är tacksam över att det endast var ett och att det var litet. 

– Sen hade vi en fantastisk fredag med jättefint väder, så det var ju verkligen kontrast. 

Visfestivalen sålde slut i rekordfart i år. Det var många människor på plats, som dessutom behövde gå igenom en säkerhetskontroll på grund av polisens rådande väskförbud. Det gjorde att torsdagens konsert blev något försenad. 

– Det var lite trögt första dagen, på grund av väskförbudet, men sen blev det bättre fredag och lördag. Så det gick faktiskt bra ändå, menar Calle Åstrand. 

Polisen: ”En lugn festival”

Det tråkiga vädret kan även ha bidragit till att festivalen överlag var lugn, sett från polisens perspektiv. Det skedde inga större incidenter eller brott. 

– Min uppfattning är att det har varit en lugn Visfestival. Det tror jag att vädret har bidragit en del till med, säger Susanne Hafström vid polisen. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: