Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Populär festival utökas med en dag efter fjolårssuccén – så ser artistlineupen ut

Pop- och humorgruppen Lov1 uppträder på Hamnplan Live på lördag kväll. Foto: Pressbild

Populär festival utökas med en dag efter fjolårssuccén – så ser artistlineupen ut

Hamnplan Live blev en fullträff förra sommaren. Årets festival på Skeppsbrokajen har utökats med en dag och innefattar även fredagskvällen. 
– Det är första gången som vi provar på tvådagarskonsert, säger arrangören Fredrik Ohlsson. 

Annons:

2023 såldes alla biljetter till Hamnplan Live slut och besökarna fick ta del av uppträdanden från Hoffmaestro, 2 Blyga Läppar och Bolaget på scenen på Skeppsbrokajen. 

I år utökas cityfestivalen med en dag och leder till party två kvällar i rad, både fredag och lördag. 

– Vi har kört en dag i tre år och det är framför allt i två år efter pandemin som vi har kört fullskalig konsert. Vi kände att vi fick ett väldigt bra utfall med god publiktillströmning förra året, säger Fredrik Ohlsson. 

Vad är förklaringen till att det blir en festival i två dagar?

– Vi har lyssnat med andra festivalarrangörer och stött och blött fördelar och nackdelar med att gå på en eller två dagar. Vi har fått rådet att landa i att det finns många fördelar med att köra en tvådagarskonsert när vi ändå är på plats. Det verkar falla ganska väl ut när vi tittar på biljettförsäljningen. 70 procent av våra biljettköpare köper en tvådagarsbiljett och det är ett tecken på att vi är rätt. Biljettförsäljningen ser bra ut och det är nu på slutet som det tar fart ordentligt, säger Fredrik Ohlsson. 

"Taktar i samma förköpssiffror"

Alla 3 500 biljetter sålde slut i fjol och Fredrik Ohlsson tror på god uppslutning även i år. 

– Vi ligger och taktar i ungefär samma förköpssiffror. Det är lite svårt att se endagars och tvådagars och få en bild av hur flödet ska bli. Vi ser en ökning vad gäller antalet deltagande innebandylag i vår turnering Swedish Floorball Open och de tar också del av konserterna som de har i sina paket. Jag vet inte riktigt hur många som väljer att nyttja en dag eller två dagar. Det ser ut som att det fyller på bra, säger Ohlsson. 

Nytt för i år är att det har byggts upp en ny VIP-balkong på Skeppsbrokajen. 

– VIP-balkongen kommer kunna nyttjas av besökarna under dagarna och tänker att den i huvudsak ska användas i samband med konserterna. Du kommer upp en och en halv meter över alla andra, men det är ändå ganska nära scenen. Man har folkhavet till vänster, vattnet till höger och scenen framför sig. Vi märker att folk som går på evenemang vill ha det bra och det lägger vi märke till i biljettförsäljningen. Biljetterna är kanske lite dyrare, men du får någonstans att sitta och du får lite mer bekvämlighet. Det är ganska många som väljer att prioritera sådana delar och det är viktigt att vi möter intresset. 

Så ser artistlineupen ut

Norlie & KKV, De Vet Du och Dom Första uppträder på fredagskvällen. På lördagskvällen äntrar Petter, Lov1, LBSB och Noice scenen. 

– Vi är nöjda med det vi kan ställa upp med. Vi vänder oss till en bred målgrupp och vår målsättning är att attrahera så många som möjligt med vår lineup. När jag tittar på alla bokningar känns det som en bra mix och det vittnar väl tvådagarsköpen om med tanke på att det finns flera av de här akterna som man är intresserad av. 

Hur ser biljettläget ut?

– Det finns biljetter kvar och vi vet från förra året att det blev slutsålt under kvällen. En uppmaning är att inte vänta för länge. Hamnplan är stor, men det finns en nivå för att vi ska hålla upp rätt servicegrad för våra besökare.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: