Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Här är bageriets nya satsning – ”Ska vara genuint”

Guldkringlans Percy Hesselgård hoppas mycket på företagets nya koncept: Vimmerbyglass. Foto: Jakob Karlsson

Här är bageriets nya satsning – ”Ska vara genuint”

Planerna har funnits länge. Nu skrider Guldkringlan till verket och lanserar sin egentillverkade glass: Vimmerbyglass.
– Det ska vara glass från Vimmerby, gjord i Vimmerby, Vimmerbyglass helt enkelt, säger bolagets Percy Hesselgård.

Annons:

I flera år har Hesselgård haft tankar på att starta glasstillverkning på bageriet i Vimmerby. Nu är tiden kommen. Under namnet Vimmerbyglass kommer bolaget försöka slå sig in på den tuffa marknaden.

– Vi skulle satsa på glass redan för fyra år sedan, men då lade vi det på is av olika anledningar. Vi kommer satsa på en genuin glass med äkta råvaror och kommer vända oss till hotell, restauranger och andra som vill ha lite större volymer. Vi kommer inte sälja kulglass i våra egna butiker, säger Hesselgård.

 "Fått en del förfrågningar"

Glassmarknaden i Sverige domineras av ett fåtal aktörer.

– Sverige är ett glassätande land och den mesta är fabriksgjord. För att klara det här så kan man inte leva på bara glass, men vi ser att det passar in i vår verksamhet och breddar vårt utbud. Vi har fått en del förfrågningar från hotell om att göra speciella glassar till olika bröllop och fester och vi tror att vi kan hitta en nisch med en exklusiv, genuin glass med äkta råvaror. Vi kan egentligen göra vad som helst, sorbeter, gräddglass och gelato.

 Firar två år i Västervik

Som en del av lanseringen och tillsammans med Västerviksavdelningens tvåårsfirande på fredag kommer man att bjuda sina kunder på glassen.

– Jag kommer koka 40 liter glass med de vanligaste smakerna: vanilj, choklad, jordgubb och citron och så kör vi så länge det räcker.

Hesselgård har en del förhoppningar på glassdelen som han driver tillsammans med bolagets chefskonditor Cecilia Nunez.

– Det är svårt att säga vad jag väntar mig, men i fantasin önskar man att det ska gå jättebra. Vi har maskiner för det och det roligaste hade varit om man kunde ha en på heltid som kör glassen, men säsongen är kort i Sverige. Det är svårt att dra in alla pengar på tre månader. Samtidigt är ju glass otroligt gott om det görs på rätt sätt och vi kommer också utveckla vårt sortiment med glassbakelser och glasstårtor.

När vi frågar om Hesselgårs egna favorit kommer svaret fort:

– Det är stracciatella.

En stracciatella från Vimmerby låter ju inte så dumt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: