Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
I våras sålde han korvmoppen – så går det med nya butiken

Hans-Åke Harrysson har öppnat butik på Storgatan. Lokalerna används främst för att tillverka senap.

I våras sålde han korvmoppen – så går det med nya butiken

I över 15 år kunde Västerviksborna se Hans-Åke Harrysson ute med sin korvmoped. I våras sålde han mopeden efter att han blivit diagnostiserad med tjocktarmscancer. Nu mår han bättre, och har sedan en månad tillbaka en butik på Storgatan i Västervik.

Det var i början av september som Hans-Åke Harrysson öppnade upp den nya butiken. Utöver att sälja färsk korv, glaze och marmelader använder han främst lokalen för att tillverka och sälja sin egengjorda moppesenap, som han började tillverka för sex år sedan.

–När jag piggnade till lite kände jag att jag behövde göra något. Jag var tvungen att ha nåt ställe att göra senapen på, och då dök den här lokalen upp, säger han.

Nu har han haft butiken i över en månad. Han har öppet tre timmar om dagen på vardagarna, och stängt på helgerna.

– Jag är över förväntan nöjd med resultatet. Jag hade inte räknat med någon större försäljning i butiken. Jag är främst här för att göra min senap, men butiken har fungerat jättebra.

Saknar du att ha korvmoppen?

– Nej, faktiskt inte. Jag kände mig hängig hela förra hösten. På slutet kunde jag inte klä mig rätt, jag bara frös hela tiden. Då ville jag bara komma därifrån. Jag hade redan planer på att sälja moppen, men sjukdomen hjälpte mig att ta beslutet. Jag är väldigt nöjd med hur det blev.

Hur mår du idag?

­– Jag mår jättebra, men jag är lite trött. Jag orkar inte lika mycket. Och jag har tappat rösten lite, kan inte anstränga rösten. Men det kommer väl tillbaka, och det finns såklart de som har det betydligt värre.

Hans-Åke Harrysson tycker att det bästa med att ha korvmoppen var alla personliga möten som den ledde till under åren. Han har träffat mycket trevliga människor, och många av de som brukade besöka honom vid mopeden har nu börjat komma till butiken i stället.

– Det är några damer som fattas mig, men jag tycker att de flesta har börjat hitta mig. Så det är jätteroligt.

Över fyra ton senap

Varje år säljer han ungefär 4,5 ton senap. Försäljningen i den lilla butiken är bara en liten del av det, han har även en onlinebutik och samarbetar med ett företag som hjälper honom att sälja in senapen i olika matvarubutiker.

– Min senap är gjord med omtanke och kärlek. Och det är inte många andra som använder sig av svart senapsfrö i, vilket det är i min starkaste senap som jag säljer mest av. De andra jag har är inte så starka, så det finns något som passar alla.

Nu ser han fram emot december, när det blir dags för att sälja julprodukter.

– Det är prinskorvar, rökt medwurst, fläskkorv, allt som tillhör julbordet i korvväg helt enkelt. Det brukar vara väldigt populärt. Jag brukade ha kö vid mopeden från 15 till 23 december, så det hoppas jag att jag får här i butiken också.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: