Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Deli Guldkant har haft samma lokaler i åtta år. Nu ska de flytta därifrån.

Foto: Pressbild

Guldkants deli packar ihop och flyttar ut – så ser framtiden ut

Snart flyttar Deli Guldkant ut från sina lokaler som är på hörnet vid Bredgatan-Storgatan. Sortimentet och konceptet kommer dock finnas kvar, men i ett något splittrat format fram tills de hittar en ny lokal.

Annons:

Redan i februari i år skrev vår tidning om att Deli Guldkant hade sagt upp kontraktet på den lokal som de haft under de senaste åtta åren.  

– I grunden är det inget dramatiskt att vi lämnar lokalen. Historiskt sätt så har delin funnits på massor av olika ställen. Men bakgrunden till att vi väljer att flytta den därifrån är att lokalen har begränsningar med ventilation bland annat, säger delägaren Jonas Settlin.

Kontraktet går ut den sista oktober. Sista dagen som delin har öppet blir fredag 18 oktober. Sedan ska lokalerna tömmas. Stora delar av sortimentet kommer nu att bli en del av Guldkants verksamhet på Grönsakstorget. Sushin kommer istället att flytta till den flytande restaurangen Rosa Himmel vid Pampas Marina, som Guldkant har haft sedan sommaren 2023.  

– Vi vill vara tydliga med att vi inte lägger ner något. De produkter vi har som är populära kommer att följa med oss, och personalen följer också med.

Vad blir det för skillnad för besökarna?

– De som vill ha sushi kommer behöva vänta lite, det blir lite kallt med en flytande restaurang under vintern. Vi kommer öppna upp på Rosa Himmel igen på våren, och då blir det sushi sex dagar i veckan. Men jag lovar och svär att vi kommer ha några sushiveckor här uppe på Guldkant under hösten och vintern. Man ska inte behöva gå allt för länge utan att få äta sin sushi.

Den långsiktiga ambitionen är att hitta en ny lokal för delin.

–Sista kapitlet för delin är inte skrivet. Om den perfekta lokalen dyker upp som är lämpad för vår verksamhet så kommer vi att ta den. Men just nu finns inte den tillgänglig.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: