Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
ALV avslutade säsongen på topp – ”Det är rekord”

Joacim Johansson, vd på ALV, kan summera tidernas bästa sensommar i parken. Foto: Simon Henriksson

ALV avslutade säsongen på topp – ”Det är rekord”

I söndags stängde Astrid Lindgrens Värld sensommarhelgerna – och parken kan summera en otrolig september.
– Det är fantastiskt, vi har aldrig haft så bra sensommaröppet, säger företagets vd Joacim Johansson.

Annons:

Sommaren på Astrid Lindgrens Värld är nu helt slut. Sista sensommaröppna dagen var i söndags och parken kan summera en strålande avslutning på en lika strålande säsong.

Satsningen på en extra öppethelg efter huvudsäsongen föll väl ut och ALV hade 36 000 besökare under de fem helgerna.

Det är nästan 10 000 fler än samma period förra året – en förbättring med 38 procent.

– Vi har aldrig haft så bra helger på sensommaren och det är nytt rekord och rejält många fler än tidigare år. Vi har aldrig varit över 30 000 innan, jublar Johansson.

 "Vi är förvånade"

Flera faktorer ligger bakom succén.

– Man ska ha med sig att vi kört en vecka till och att vi har haft flyt med vädret också. Vi stängde varje dag-öppet vid skolstart och då var det ju rätt mycket kvar i augusti. Första helgen av sensommaröppet var fantastiskt bra och då hade vi många utländska gäster. Gick man runt på lördagen hörde man nästan bara utländska röster. En tredje sak är att vi hela tiden gör det bra och gästerna trivs. Det är ett långsiktigt byggande över tid.

Är du förvånad över att det blev så pass bra?

– Ja, faktiskt. Vi hade goda förhoppningar i och med att många uppskattar en höstweekend, men vi är förvånande över att det blev så pass bra. Igår hade vi 1 600 gäster sista söndagen och det var väldigt mycket mer än vi brukar ha.

 "Ger oss fortsatt mod"

Framgången i september skapar funderingar om ytterligare fler öppetdagar framöver.

– Det ger oss fortsatt mod på att satsa som vi gör och att våga att ha fler öppna dagar under ett år. Att köra fler sensommarhelger ska vi absolut fortsätta med. En sensommarhelg i oktober kanske vi inte tror på, men vi ska ha så många vi någonsin kan.

Hur många besökare måste komma för att det ska vara värt att ha öppet?

– Det beror lite på vad vi har för utbud. Nu har vi utbud som är något lägre än övrig säsong. Vi har inte Bröderna Lejonhjärta igång och behöver runt 1500-2000 för att täcka kostnader, men det är beroende på hur mycket vi måste ha i driften. Sedan ett par år tillbaka öppnar vi hela parken i maj och att det kan på sikt vara så att vi ändrar höstarna till det också.

Nytt rekord inom räckhåll

ALV har gjort en lysande säsong och totalt har 486 000 gäster klivit in i parken. Det är 7 000 färre än rekordåret 2019 – och visst finns det en liten chans på ett nytt rekord.

– Vi kommer gå över en halv miljon det kan vi slå fast nu. Målbilden för hela året var 485 000 och det har vi redan slagit. Jag skulle tro att vi hamnar runt 520-525 000 om vi har tur med vädret på höstlovet.

Hur ser du på chansen på nytt rekord?

– Då ska vi ha 7 000 fler än på Höstlovsöppet 2019 och det kanske är att hoppas på för mycket, även om vi går för det. Vi kommer vara strykande nära i alla fall och man ska aldrig ge upp.

Rekordet från 2019 är på 530 000 besökare.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: