Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
KLART FÖR STORSATSNING I KOMMUNEN

Niclas Lundin är vd för Simpson Strong-Tie som nu genomför en storsatsning i höst. Foto: Pressbild

KLART FÖR STORSATSNING I KOMMUNEN

I våras varslade Simpson Strong Tie i Gunnebo 13 medarbetare om uppsägning. Nu står det klart att en jättesatsning på enheten i Gunnebo kommer att genomföras.

Annons:

Produktionsvolymer kommer att flyttas från koncernens anläggning i Nordamerika och istället placeras i Gunnebo. Totalt handlar det om en volymökning på 800 ton per år, vilket väntas höja omsättning med 50 miljoner kronor. Starten för satsningen sker redan i höst.

– Produkter som lös spik och bandad spik för den nordamerikanska marknaden kommer nu att tillverkas här i Gunnebo. Det är ett kvitto på det gedigna förbättringsarbete som våra medarbetare har genomfört sedan hösten 2023, säger Niklas Lundin, VD för Simpson Strong-Tie AB i Sverige och ansvarig för den nordiska produktionen, i ett pressmeddelande. 

"Första gången"

Bakom beslutet finns arbetet med att öka konkurrenskraften – delvis med hjälp av effektiviseringar – samt den svaga svenska kronan.

– Detta är en milstolpe för oss, då det är första gången sedan Simpson Strong-Tie förvärvade verksamheten i Gunnebo som vi ser en vändning med ökade volymer. Denna expansion kommer att stärka vårt resultat och öppna upp för framtida investeringar. Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare i Gunnebo som har varit avgörande för att vi har kunnat uppnå detta. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: