Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Företaget satsar i Västervik –  behöver anställa fler

OCAB satsar på nytt kontor i Västervik. Till vänster Gabriel Willsund, marknadsområdeschef. Till höger Dennis Vourisalo som är platsansvarig i Västervik. Bilden är ett montage. Foto: Privat

Företaget satsar i Västervik – behöver anställa fler

Företaget OCAB sydost är på plats i nya lokaler i Västervik, och enligt marknadsområdeschef Gabriel Willsund kommer man behöva rekrytera personal. "Det är ett väldigt meningsfullt jobb", berättar han.

Annons:

Vad gör OCAB?

– Vår huvudsyssla är försäkringsärenden och skadeservice, och allt som ingår i det. Det kan vara bränder, vattenskador, avfuktning, rivning, och sanering. Vårt vanligaste uppdrag är beställningar från försäkringsbolag om att hjälpa privatpersoner som haft en skada på något sätt, som vatten och bränder, berättar Gabriel Willsund, maknadsområdeschef.

Nya lokaler i Västervik 

Företaget har runt 550 anställda i sydöstra Sverige.

– Nu finns vi från Malmö till Edsbruk.

Sedan ungefär en månad tillbaka har OCAB en lokal på Barlastgatan, vid hamnområdet i Västervik.

Att OCAB öppnar en filial i just Västervik beror på att företaget har många kunder här. Närmaste kontoret finns annars i Oskarshamn.

– För oss blir det ekonomiskt bättre eftersom vi minskar resorna, och för kunderna blir det bättre eftersom vi kan hjälpa dem snabbare och får en lokal förankring.

Någon särskild konkurrens tycker Gabriel Willsund inte att OCAB har.

– I stora städer som Göteborg finns det stora aktörer, men här är vi ganska ensamma i branschen. Vi märker att vi fyller ett tomrum på marknaden – det hör av sig mycket privatpersoner och industrier som vi inte jobbat med innan.

Behövs mer personal 

OCAB har redan anställt tre personer till avdelningen i Västervik. Trots att en del medarbetare kommer flytta från de befintliga kontoren så kommer Västerviksavdelningen behöva förstärkning.

Gabriel berättar att jobbet kan vara krävande – att träffa människor vars hem har blivit skadade av vatten och bränder kräver fingertoppskänsla.

– Jag har jobbat här i femton år i olika roller, och det kan vara lika delar jobbigt som roligt. Man får vara med om i svåra stunder i människors liv, men folk är ofta tacksamma. Det är väldigt meningsfullt.

Vilken slags personal söker ni?

– Hos oss jobbar både personer som har lång utbildning, som fukttekniker, men också sanerings- och rivningstekniker där man inte behöver någon utbildning sedan innan. Då är det viktigaste att man är nyfiken, vill utvecklas, och gillar att möta människor, säger Gabriel Willsund.

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: