Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
ANSTÄLLD: ”DET VAR EN KALLDUSCH FÖR ALLA”

En medarbetare på V-Tab är minst sagt besviken över hur konkursen kommunicerats. Genrebild. Foto: MostPhotos

ANSTÄLLD: ”DET VAR EN KALLDUSCH FÖR ALLA”

Beskedet om konkurs kom minst sagt som en blixt från klar himmel för de 85 medarbetarna i Vimmerby. Ännu har man inte fått någon information från företaget.
– Det är förjävligt rent ut sagt, säger en person som jobbat på anläggningen i Vimmerby sedan den öppnades.

Annons:

Dagens besked om att tryckerikoncernen V-Tab ansökt om konkurs slog ned som en bomb på anläggningen i Vimmerby. Vid 11.10 fick bolaget ett mejl från konkursförvaltaren med information om den statliga lönegarantin.

– Det var ingen som visste om det och de säger att det gått så jäkla bra. Vi har bara fått ett mejl från konkursförvaltaren och det är förjävligt rent ut sagt. Men jag tror inte ens att de närmaste cheferna vetat om det här.

"Uppstår inte på en timme"

Bolaget har cirka 85 medarbetare i Vimmerby för närvarande. När det var som störst handlade det om en bit över 100.

– Jag har jobbat där i 25 år och det här var en kalldusch för alla. Jag har inte varit på jobbet idag, men jag tror att det är ganska dystert och att folk är förbannade. Man har sagt att det gått bra och en konkurs uppstår inte på en timme. Det är nog ganska dystert, men troligen kan vi blev uppköpta av något annat företag. Det var inte längesedan man ändrade om koncernen heller och då sa man att det skulle öka tryggheten.

Har ni haft mindre att göra på sistone?

– Till och från, det har varit mindre än det brukar, men vi har ju en hel del löpande produktioner och gör tidningar till Aftonbladet varje vecka. Det känns bara lustigt alltihop.

Vad tänker du om framtiden?

– Personligen kommer jag nog leta efter ett annat jobb, men tryckeribranschen är inte så säker idag. Det blir ju mer och mer mot internet.

Mer om konkursen kan du läsa här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: