Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
VÄSTERVIKSFÖRETAG KÖPS UPP AV JÄTTE I BRANSCHEN

Västerviks Pool & Spa AB köps upp. Foto: MostPhotos

VÄSTERVIKSFÖRETAG KÖPS UPP AV JÄTTE I BRANSCHEN

Företaget Pool Store Sverige AB förvärvar nu Västerviks Pool & Spa samt Calmarsunds Pool & Spa och Kronobergs Pool & Spa. 

Annons:

Calmarsunds Pool & Spa AB grundades 2014 och har sedan dess utökat med butiker i Västervik, Växjö samt på Öland. Numera finns även Västerviks Pool & Spa AB samt Kronobergs Pool & Spa AB.

Nu köps dessa tre verksamheter upp av Pool Store Sverige AB, som vill stärka positionen som Sveriges näst största poolkedja.

I samband med sammanslagningen börjar alla butiker att verka under Pool Stores varumärke. Pool Store grundades 2005 och driver en webbshop samt sex fysiska butiker från Malmö i söder till Uppsala i norr. 

De förvärvade bolagen har, precis som Pool Store, växt organiskt och äger själva sina butiker. 

"Dessutom finns liknande produktutbud och en strategisk samsyn som gör att driften av butikerna kan fortgå på ett effektivt sätt", skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi upptäckte tidigt att vi drivs av samma ambitioner: att göra en utmärkt leverans som känns rätt för kunden. Sammanslagningen är en perfekt match då butikerna är väletablerade spelare med goda säljframgångar i sina regioner. Det är en fördel, till skillnad från en franschisemodell eller att starta upp butiker i ett nolläge, säger Daniel Regnér, vd på Pool Store. 

Blir kvar som regionchef

Den tidigare ägaren, Henrik Rosvall, kommer framöver att verka som regionchef och ha fortsatt ansvar för driften av de fyra butikerna i sydöstra Sverige. 

– Det blir såklart en stor förändring för oss, men samtidigt inte så stor. Vi och Pool Store har samma affärsmässiga tänk: att sätta kunden i fokus. Genom sammanslagningen får vi bättre logistik med automatiserade lager och styrkan av att tillhöra ett nationellt varumärke. Det förbättrar kundupplevelsen, inte minst i form av lägre pris, säger han. 

Bolagen ser positivt på framtidens poolmarknad trots svårigheterna för bryggbranschen och ränteläget. 

– Nu fokuserar vi på expansion parallellt med att vi fortsätter erbjuda högklassig service och drar nytta av varandras styrkor. Vi vill växa tillsammans och det här är ytterligare ett steg mot att bli störst på den svenska marknaden. Firandet blir kort, sen kavlar vi upp ärmarna och börjar jobba fram en stark grund tillsammans, säger Daniel Regnér.

Förvärvet innebär en ökad omsättning om 20 miljoner kronor för Pool Store Sverige AB. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: