Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ljus och glädje väntas i föreställning om döden:

Ing-Marie Carlsson spelar alla roller i föreställningen som är på Bryggaren på torsdag. Foto: Pressbild

Ljus och glädje väntas i föreställning om döden: "Tankeväckande"

På torsdag ger Västerviks riksteaterförening sin sista föreställning på Bryggaren för säsongen. Det är ”Oscar och den rosa tanten” som ska ta över teaterscenen, där Ing-Marie Carlsson spelar alla rollerna.


Annons:

 Föreställningen handlar om Oscar, 10 år, som snart skall dö. Alla vet, men ingen vill prata om det – bara den rosa tanten. Med stöd av henne ska han på tolv dagar hinna med att leva ett helt liv genom att skriva brev till gud.

– Publiken kan vänta sig en tankeväckande föreställning med mycket ljus och glädje, trots att den handlar om något så mörkt som döden, säger Torgil Höckergård, ordförande i Västerviks Riksteaterförening.

Skådespelaren Ing-Marie Carlsson kommer att spela samtliga roller i föreställningen, och kommer att ha sällskap av en musiker. Hon har bland annat varit med i filmerna om Änglagård och i flera Beckfilmer.

– Det ska bli roligt att se henne, hon har ju varit med i många filmer och tv-serier.

Torgil Höckergård säger att de sålt färre biljetter än vad de hade hoppats på, men hoppas fortfarande på att det ska trilla in några fler biljettbokningar.

– Vi tror att den låga biljettförsäljningen kan bero på att vi har haft ovanligt många föreställningar den här hösten, att de kanske tar ut varandra lite. Nästa år ska vi satsa mer på kvalitét än kvantitet. Nu har det varit hög kvalité på de föreställningar vi haft, men förmodligen har de inte fått lika stort utrymme som de hade fått om vi hade lite färre föreställningar.

Detta är den sista föreställningen som Riksteatern har på Bryggaren för i år, men de kommer även ha två till föreställningar i november fast på andra platser. 

"Oscar och den rosa tanten" är producerad av Smålands Musik & Teater i Jönköping och baseras på Eric Emmanuel Schmitts roman. Föreställningen är en och en halv timme lång och har servering i pausen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: