Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Konserten ska visa hela musikåret: ”Skiljer sig mycket musikaliskt”

Gunnebo musikkår bjuder in till höstkonsert, där de spelar låtar från hela året. Foto: Privat

Konserten ska visa hela musikåret: ”Skiljer sig mycket musikaliskt”

På söndag har det blivit dags för Gunnebo musikkår att ha sin årliga höstkonsert på Bryggaren i Västervik. Musikkårens ordförande säger att det kommer bli ett mer omväxlande program än vanligt, då det kommer spelas låtar från alla högtider utifrån temat ”Året runt med Gunnebo musikkår.

Annons:

Musikkåren har funnits sen 1956 i sin nuvarande form, men det har funnits musikkår i Gunnebo sedan slutet av 1800-talet. Malin Nordlund har spelat klarinett i kåren i snart 40 år och är sedan några år tillbaka också ordförande. Hon ser fram emot helgens konsert.

– Det känns jätteroligt och lite spänt. Jag tycker att höstkonserten är den mest högtidliga vi gör under året. Det är där vi verkligen kan välja ett program lite mer fritt, utifrån något tema som vi vill ta upp, säger hon.

Temat för denna höstkonsert är ”Året runt med Gunnebo musikkår”.

–Vi tror att vi har publik som troget kommer på höstkonserten, men som kanske inte ser oss på adventskonserterna eller på våra andra spelningar.  Så tanken är att vi ska visa upp alla de olika typer av musik som vi spelar under året. Låtarna skiljer sig mycket rent musikaliskt. Den sittande konserter på Bryggaren brukar till exempel skilja sig mycket från när vi marscherar eller spelar i Stadsparken.

Vanligtvis har musikkåren ungefär 10 konserter varje år. I denna höstkonsert kommer de att spela något eller några stycken från varje slags konsert.

–Därför kommer vi bland annat spela ”Sköna maj, välkommen” trots att det är oktober, säger Malin och skrattar. 

Det är fri entré för barn och unga. Vuxna köper sin biljett på plats.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: