Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Så går förberedelserna inför nya festivalen:

Snart är det dags för tvådagarsfestivalen som ska hylla gitarren som instrument. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Så går förberedelserna inför nya festivalen: "Hyllar gitarren"

Utställning, teater, föreläsningar och konserter. Gemensamma nämnaren? Gitarren.
På fredag slår dörrarna upp för den första upplagan av Gitarrfestivalen i Västervik.

Annons:

Tvådagarsfestivalen kommer hålla till på Bryggaren och i Kapellet vid Mejeriet i Västervik. Initiativtagare för Gitarrfestivalen är Musikföreningen, som jobbar för att förhöja musiklivet i Västervik och få fler folk att börja spela.

–Västervik har ju också en tradition av gitarrmusik, bland annat genom Visfestivalen. Gitarren är också ett bra instegsinstrument för många att börja med. Jag tror att det finns många gitarrer på väggarna i Västervik. Så vi skulle vilja att folk tar ner dem och börjar intressera sig mer för instrumentet, säger Musikföreningens ordförande Johan Jensen.

"Hylla dyrkan av gitarrer"

När vår tidning når Johan Jensen på telefon är han i Kapellet. Där har han fullt upp med att bygga upp gitarrutställningen, som är en av programpunkterna för festivalen. Utställningen kommer bestå av gitarrer som Västerviksbor har kunnat lämna in. Än så länge är det ett 40-tal personer som anmält att de vill lämna in sina gitarrer.

– Det är ett sätt att hylla dyrkan av gitarrer. Den har ju en speciell plats i mångas hjärtan. Under helgen kommer besökarna sedan få rösta på den bästa gitarren, och någon kommer att tilldelas priset Årets gitarr, säger han.

Det blir ett fullspäckat schema under de två festivaldagarna. Johan Jensen ser bland annat fram emot är spelningen med hårdrocksbandet Blacksmith, som ska spela tillsammans på scen för första gången på över 20 år. Något annat som han lyfter är föreställningen ”Jag och min gitarr”.

– Det är en man som spelar med 30 gitarrer på scenen, där de olika gitarrerna spelar olika roller i föreställningen. Det känns oväntat, och jag tror den kommer bli riktigt bra.

Än så länge har det inte sålts så många biljetter, men han tror att de flesta kommer att köpa biljetterna i sista stund.  

– Det här är ju första gången vi kör, vi gör vad vi kan för att nå ut. Det kommer bjudas på allt från klassisk musik till hårdrock, så det finns något för alla. Vi får se hur många som kommer, men vi hoppas att det kommer kunna spridas och växa framöver.

Tänker ni att det blir ett återkommande event?

– Ja, det hoppas vi.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: