Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Efter lyckade hyllningskonserten – barncancergala blir årligt återkommande

Vännerna Pierre Andersson, övre bilden till höger, och Tony Lindgren, undre bilden, planerar att göra barncancergalan i vännen Jack Vreeswijks namn till en årligt återkommande event. Bilden är ett montage. Foto: Privat

Efter lyckade hyllningskonserten – barncancergala blir årligt återkommande

Som en hyllning till sin gemensamme vän Jack Vreeswijk som gick bort i cancer 2023 anordnade vännerna Tony Lindgren och Pierre Andersson i maj en insamlingsgala till Barncancerfonden. Konceptet blev lyckat, och nu har de båda bestämt sig – galan kommer bli en årlig återkommande tillställning i Västervik. 

Annons:

– Vi har fått väldigt mycket beröm efter galan. Vi samlade in över 51 000 kronor som oavkortad gick till Barncancerfonden, och allt blev väldigt lyckat. En himla pang-kväll,  berättar Tony Lindgren om galan i maj. 

Inför insamlingsgalan startades en minnesfond i Jacks namn som ska hållas öppen i tio år. 

– Innan Jack fick cancer så startade han en insamling till just Barncancerfonden varje födelsedag. Som kompisar tänker vi att vi fortsätter den traditionen, så nu har vi redan bokat Bryggaren för nästa gala. 26 april blir det, fortsätter Tony och tillägger att det den här gången inte blir bara Jacks musik, utan mer blandat, med fokus på visa. 

– Jag kan inte säga annat än att vi har det förspänt i Västervik. Pierre och jag har kört mycket sådant här och vi kan det. Och så har vi draghjälp av Visfestivalen. Vi har de bästa förutsättningarna för att kunna få en sådan här barncancergala i visans tecken att växa. Kanske kan den vara riktigt stor om några år!

Inget program är spikat för nästa gala än, men planen är att boka ett gäng kändare namn, och ett gäng lokala musiker. Liksom i våras blir det två akter på scenen, öppen bar och lotterier med fina priser från lokala sponsorer.

Har ni någon drömartist som ni skulle vilja se på scenen?

Drömnamnet att få hit vore Cajsa-Stina Åkerström. Men hon har lagt musikkarriären på hyllan tyvärr, och satsar helt på sitt måleri och konsten. Det vore en obeskrivlig dröm att få hit henne, men det finns fler namn som har lite connection med Jack också-  som Brolle till exempel. Eller Stefan Andersson, och Ola Aurell. 

De båda hoppas på flera lokala band även nästa gala. För den som är intresserad av att spela går det bra att höra av sig till Tony eller Pierre. 

– Ja, folk får höra av sig! Alla som är intresserade, så tar Pierre och jag det till diskussion. 

Allt arbete ideellt

Precis som i våras görs allt arbete ideellt, både från arrangörens håll och artisternas. 

– Vi bjuder artisterna på resa och boende, men utöver det utgår inget gage. Förra året var det artister som till och med skänkte bensinpengarna och sa ” det är bättre att ni stoppar dem i fonden”.

Särskilt arbetskrävande är det inte att arrangera galan, menar Tony.

– Vi har gjort sådant här så mycket, både Pierre och jag, och vi känner varandra så väl att den ena handen vet vad den andre gör hela tiden. Jag sköter bitarna kring bokning av artister och kontakt med sponsorer. Pierre sköter allt med scen, ljud och ljus och sådant. Det är inte någon börda att bära, vi tycker det är väldigt roligt!

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: