Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Programmet för nya Gitarrfestivalen släppt – ”Hyllning till gitarren”

Programmet för den nya Gitarrfestivalen är släppt. Foto: MostPhotos

Programmet för nya Gitarrfestivalen släppt – ”Hyllning till gitarren”

En tvådagars gitarrfestival arrangeras i september av Musikföreningen i Västervik. Föreningen, vars mål är att bidra till ett rikare musikliv i staden, har nu presenterat programmet som är en salig blandning av gitarr-relaterade med inslag av alltifrån klassisk gitarr till funk och metal. ”En hyllning till gitarren som intrument och kulturskapare” skriver föreningen om festivalen.

Annons:

– Vi vill göra något för det lokala musiklivet, men där man också blandar med lite externa artister. Blandningen och bredden gör det till en intressant festival att gå på för musikintresserade i alla åldrar. Vi hoppas att det ska bli ett kul och återkommande inslag, säger föreningens ordförande Johan Jensen i ett pressmeddelande. 

Festivalen kommer äga rum på Bryggaren och i Kapellet utanför Mejeriet 20-21 september. Under fredagskvällen inleds programmet med både musikföreställningen ”Gitarren och jag”, och en föreläsning om Hagströmsgitarren. 

Programmet fortsätter med uppträdanden av lokala musiker som Sanna Hogman, Calle Ahlstedt, Inge Ludvigsson och Leif Thörner, men också tillresta som hårdrocksbandet Blacksmith, och metalbandet Three Dead Fingers. 

Gitarrutställning, festivalpub och öppen scen

I Kapellet utanför Mejeriet kommer en gitarrutställning att finnas under hela festivalen. Där kommer även seminarium om hur man bygger och vårdar sin gitarr äga rum. I Bryggaren hålls en festivalpub där det även finns möjlighet för den som vill att uppträda på en öppen scen. 

”Det blir väldigt mycket bra gitarrmusik och en kul festival att gå på. Priset är starkt subventionerat och festivalen har möjliggjorts tack vare bidrag från Sparbanksstiftelsen och Västerviks kommun.” skriver föreningen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: