Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
De gör en variationsrik utställning: ”Vill sprida värme och glädje”

Sissi Stahli, Mona Gelebo och Bob Stefan Gelebo gör en utställning tillsammans på Galleri Wimmerström. Bilden visar en av Sissi Stahlis skulpturer. Foto: Privat

De gör en variationsrik utställning: ”Vill sprida värme och glädje”

I början av augusti är det dags för en varm och variationsrik utställning på Galleri Wimmerström av skulptören Sissi Stahli och fotograferna Mona Gelebo och Bob Stefan Gelebo.
– Vi hoppas att det här ska väcka nyfikenhet för fotot, säger Mona Gelebo. 

Annons:

Konstutställningen heter ”Oss Emellan” och bjuder på både fotografi och skulpturer. 

– Vi är väldigt goda vänner med Sissi. När Stefan och jag skulle ha en liten utställning tillsammans i år så frågade jag Sissi om hon ville vara med, med hennes härliga skulpturer, berättar Mona Gelebo. 

Skulpturer av kvinnokroppen

Sissi Stahli, hemmahörande i Björsäter utanför Åtvidaberg, arbetar med skulpturer vilka kommer visas på konstutställningen.  

– Hon skapar härliga kvinnofigurer mest. Lite mulliga, frodiga och lyckliga kvinnor och barn som man blir glad av, säger Mona Gelebo.  

Sissi kommer ursprungligen från Holland, men har bott i Sverige sedan 1996 och har en mysig ateljé hemma på sin gård. Hon har utbildningar från både Holland och från keramiker och slöjdare i Sverige. 

– Hon har gjort en stor skulptur som heter Trudy, som man ser vid infarten vid Åtvidaberg när man kommer söder ifrån. Där står det en stor härlig kvinnofigur i bikini på en bro och ska dyka ner i en badbalja. 

– Hon jobbar för att få fram känslor av glädje, närhet, kärlek, lycka och moderskap – och gärna med lite humor i det hela.  

”Lite spännande och varm”

På utställningen kommer det finnas fotografier som Mona Gelebo och Bob Stefan Gelebo, båda hemmahörande i Västervik, har tagit. 

– Jag går mer på se, lyssna och känn. Jag fotar det mesta, så jag har inget speciellt fack. Jag inspireras av människor, miljöer, musik och litteratur. Jag reagerar oftast instinktivt när det är något som berör mig, men vad det ska bli för bild i slutändan är inte riktigt klart från början alltid.  

Mona Gelebo har haft ett 40-tal utställningar runt om i landet. Hon har tidigare planerat utställningar med ett specifikt tema, men den kommande svävar bort från det och blir en variationsrik utställning. 

– Den blir lite spännande och varm. Men tidigare har jag haft en stor utställning som hette ”Beautiful”, där jag fokuserade på kvinnors naturliga kroppar utan botox och implantat. 

– Jag har även haft en stor porträttutställning som hette ”Kvinna”. Där fotograferade jag och min man Stefan kvinnor i olika åldrar, och där de fick berätta vad som var viktigt för dem i den åldern de befann sig i. 

Vill väcka nyfikenhet för fotot

Mona Gelebo har fotat sedan 70-talet, medan maken Bob Stefan Gelebo har fotat sedan barnsben. 

– Hans pappa var intresserad av foto och jobbade mycket i mörkrum. Stefan har haft ett 50-tal utställningar och vi båda har deltagit i en del jurybedömda utställningar.  

Bob Stefan Gelebo är mest inriktad på det svartvita fotografiet, men slänger in lite färgbilder ibland. Mona Gelebo arbetar tvärtom och fokuserar i första hand på det färgade fotot. 

– För hans del vill han gärna ha ett motiv där det finns människor, eller mänskliga spår i bilden. Han har sysslat med de flesta inriktningarna inom fotot, även det analoga, men numera är det digitalt.  

Utställningen ”Oss Emellan” sker mellan den 2 och 6 augusti på Galleri Wimmerström, nära Fiskaretorget i Västervik. 

– Vi hoppas att det här ska väcka nyfikenhet för fotot. Att man upptäcker foto som konstform inte är så dumt, samt att vi vill sprida lite värme och glädje i vardagen. Men även med en del bilder som man får lite fundering kring hur livet kan vara, avslutar Mona Gelebo. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: