Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Flera legender tar plats på Visvägen – hyllas med konsert

Lisa Nilsson är en av artisterna som får sitt namn och minne förevigat på Visvägen i Västervik. Foto: Bildbyrån

Flera legender tar plats på Visvägen – hyllas med konsert

Fär fjärde året i rad lyfter Västervik fram artister som spelat en framstående roll i uppbyggandet av Visfestivalen. I år är det fyra riktiga legender som tar plats på Visvägen.

Annons:

Det handlar om Ted Gärdestad, Lisa Nilsson, Peter Lundblad och Staffan Hellstrand. De får nu sina namn tryckta på plakett i gatan på strandpromenaden i Västervik.

Ingen av dem behöver väl någon närmare presentation, men värt att poängtera är att Gärdestad och Lundblad får utmärkelserna postumt.

"Gjort ett evigt avtryck"

Den 10 juli hyllas de med en hyllningskonsert i slottsruinen och dagen efter tar både Hellstrand och Nilsson plats på scenen på den utsålda första dagen av årets visfestival.

”Hellstrand har besökt VisFestivalen flitigt genom åren och var senast aktuell i tv-programmet "Så mycket bättre". Han kommer även att uppträda på den slutsålda torsdagskvällen under festivalen. Det kommer också Lisa Nilsson att göra. Många är kvällarna då hon fått publiken att gunga och sjunga.

Två av vägvisarna får utmärkelsen postumt. Dels Ted Gärdestad som gjort ett evigt avtryck i den svenska musikhistorien men började sin bana som tonåring i Västervik. Den andra är Peter Lundblad - kungen av havet och VisFestivalen. Hans smäktande gitarrspel och sånger har tagit oss genom många nätter, och nu finns han med och visar oss vägen”, skriver Västerviks kommun ett pressmeddelande.

Bakom projektet står kommunen, Västervik Framåt och Visfestivalen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: