Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Sista namnen släppta för Båtsman Music - “Väldigt nöjda och förväntansfulla

Sista namnen till sommarens upplaga av Båtsman Music är släppta. 20 juli står Jay Smith och Marlene Oaks (bilden) på scenen. Foto: Pressbild

Sista namnen släppta för Båtsman Music - “Väldigt nöjda och förväntansfulla"

De sista artisterna för Båtsmans Music sommarkonserter är nu avslöjade. Den 20 juli står Jay Smith för huvudakten med sin musik som är core-country kombinerat med pop. Kvällen bjuder även på Marlene Oak som kommer värma upp publiken med sin själfulla folkrock.

Annons:

Jay Smith gjorde sin debut i Melodifestivalen 2024 med låten “Back To My Roots” skriven av artisten själv, hans syster Maria Jane Smith och Victor Thell (från gruppen Smith & Thell), Jonathan Keys och Jonas Jurström. Smith vann även Idol 2010 och därefter släppte han sitt debutalbum “Jay Smith” och han blev väldigt omtalad i Sverige men också internationellt. Speciellt efter att den amerikanska nöjesprofilen Perez Hilton hyllade Smith för hans tolkning av Madonnas “Like a Prayer”. Åren har gått och han har fortsatt att släppa musik, bland annat hans låt “God Damn You” som är guldcertifierad. 

 2019 släppte han sitt senaste album “Young Guns” och där finns tydliga dragningar till den amerikanska countryn. Hans musik har utvecklats till en blandning av core-country och pop och ett berättande är i centrum.  

Marlene Oak sprider en smittsam energi

Marlene Oak är både sångare och författare och hennes energi på scenen är smittsam och hon drar med publiken in i musiken och dess råa känslor. Hennes musik är inspirerad av människor, platser och livets svårigheter. Hennes folkrock-låtar är själfulla och har en djup koppling till personliga erfarenheten men också andras. hon vill skapa musik som är ärlig och relaterbar. Marlene växte upp på en ö utanför Stockholm och musikkarriären började efter att hon busade runt på gatorna som tonåring i den svenska huvudstadens Gamla Stan och det ledde till hennes första skiva. Vid 19 års ålder släppte hon sin första låt “How Long” som var ett samarbete med den svenska artisten Andreas Mattsson som medverkade i HBO-serien Supergirl. Hon har växt genom åren och idag har hon över tre miljoner streams på Spotify och hennes musik har spridits till fans världen över. Hennes framträdande har fångat publiken både på arenor i Sverige men även utanför. Hon hittar inspiration i att använda sig av riktiga instrument för att behålla den känsla som hon fann med musiken som barn. Marlene tror på att musik har en förmåga att skapa magi och sprida skönhet till världen och hon hoppas på att få dela sin röst och vision med fansen i många år. 

En spännande lineup inför konserten 

I och med att Jay Smith och Marlene Oak nu är nämnda har alla artister släppts för Båtsman Music sommarkonsert 2024 och arrangörerna är väldigt nöjda och förväntansfulla med programmet. En del av publikytan kommer även att ha tak över huvudet för skydd mot eventuellt regn men också för en mysig inramning. Arrangemanget är ett samarbete mellan Eventolot AB, Föreningen Kultur i Fokus och Båtsmansstugorna. 

Lisa Svensson

Praktikant

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: