Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Cecilia släpper uppföljare till succéboken - utspelar sig i Västervik och Eksjö

Efter framgångarna med debutromanen släpper Cecilia Andersson en uppföljare. Foto: Pressbild

Cecilia släpper uppföljare till succéboken - utspelar sig i Västervik och Eksjö

Förra året debuterade Cecilia Andersson som författare med spänningsromanen ”I vikens mörker” som utspelar sig i Västervik. Boken gjorde stor succé, och Cecilia har sedan dess bestämt sig för att satsa fullt ut på författaryrket. I november kommer uppföljaren till debutromanen. 

Annons:

– Västervik är verkligen Smålands skärgårdsstad, så det är klart att man ska ha en deckarhistoria därifrån tänkte jag. Det föll sig så i alla fall,  och jag blev inspirerad, säger Cecilia om hur det kom sig att hennes böcker utspelar sig i just Västervik. 

I andra boken utspelar sig handlingen både i Västervik och i Eksjö. Och de båda städerna är hemmaplan för Cecilia som är uppvuxen i Lönneberga, men bor med familjen i Eksjö och spenderar mycket av sin lediga tid i semesterhuset i Västervik. 

Att skriva romaner som utspelar sig i faktiska städer är inte helt enkelt, menar hon. 

– Det var jättenervöst från början och jag undrade mycket vad Västerviksborna skulle säga när man själv inte är infödd. På sätt och vis är det ju lätt att skriva om en faktiskt stad, för det går att gå och titta hur det ser ut och hur det känns på en plats, men man har ett stort ansvar gentemot dem som bor på orten, att göra den rättvisa. Men alla Västerviksbor som har sagt något om boken har sagt att den är bra, så det är jätteroligt!

”Det är läsarnas fel att det blev en bok till”

Att det skulle bli en andra bok, eller för den delen ens en första bok var inte självklart. Det var under en skrivarkurs som Cecilia gick för några år sedan som fröet till boken såddes. En uppgift under kursen var att skriva de första tio sidorna till ett större projekt, och när Cecilia fick tillbaka uppgiften var betyget från läraren: ”Skriv klart den!”. 

– Mitt första mål var att skriva klart den, och när jag gjort det och fick bra respons så vågade jag ge ut den. 

Första boken gavs ut på ett så kallat hybridförlag där Cecilia själv fick stå för marknadsföring och försäljning. Stor hjälp har hon haft av Malin och Fredrik Wall på Hultgrens bokhandel, berättar hon. Trots att boken gavs ut på hybridförlag så sålde den lika bra som en debuterande författare på ett vanligt förlag. 

– Den har sålt jättefint, både som hårdpärm, pocket och ljud och jag är mycket ödmjukt tacksam inför responsen. Får man så fina omdömen så vågar man skriva en till! Jag brukar säga att det är läsarnas fel att det blev en till, skojar Cecilia. 

I november kommer uppföljaren ”Ur skogens djup”. Läsarna får fortsätta att följa huvudpersonen Anna Svanström, både i Västervik och i Eksjö där hon medverkar i en rättegång. 

Satsar helhjärtat på författarskapet

Efter framgångarna med första boken har Cecilia som tidigare arbetat som redovisningskonsult i egen firma trappat ned på uppdragen för att satsa helhjärtat på författarskapet. Nu skriver hon för fullt på bok nummer tre. Erfarenheter från redovisningsbranschen tar hon med sig in i författarskapet. 

– I bok tre tar Anna Svanström inte lika mycket plats, utan den handlar mer om företagare i Västervik. Men ingen behöver bli orolig, det är helt fiktiva företag, skrattar Cecilia. 

Familjeföretag och ekonomisk brottslighet fascinerar Cecilia, så det blir en hel del av det i kommande böcker. 

– Det är jätteroligt att få ljuga ihop lite sådana historier. Jag vill utforska det här med ekobrott inom familjeföretag och vilka tragedier det kan leda till. Genomgående små beslut kan till slut leda till och få stora konsekvenser. 

Boken ”Ur skogens djup” släpps den 7:e november på Cecilias eget förlag Sandebo förlag. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: