Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
TVÅ MÄN ÅTALAS FÖR RÅN I VÄSTERVIK

Två män som sitter häktade åtalas nu för ett rån i en bostad i Västervik. Genrebild. Foto: MostPhotos

TVÅ MÄN ÅTALAS FÖR RÅN I VÄSTERVIK

Två män åtalas för ett rån i Västervik i en bostad i september i år. Männen dödshotade och attackerade en annan man för att tillgripa en mängd prylar.

Annons:

Det var mellan 18-19 september som männen tog sig in i målsägandes lägenhet i Västervik. Väl där uttalade de flera dödshot och gav sig på offret fysiskt. Den drabbade fick ett slag i huvudet och gärningspersonerna tog även ett strypgrepp på honom.

Från platsen tog de mängder med saker. Det handlar om smycken, klocka, kläder, mobiltelefoner, elkick, receptbelagd medicin med mera.

De två männen, cirka 55 år och cirka 35 år, misstänks både för rån och grovt hemfridsbrott. En av de misstänkta erkänner, men den andra förnekar.

Ska ha haft stöldgods för 30 000

I samma åtal riktas även misstankar mot en tredje man. Det handlar om en 35-åring som ska ha tagit hand om en del av rånbytet. Totalt ska mannen haft besittning av stöldgods till ett värde av 30 000 kronor. Åklagaren menar att mannen borde ha förstått att prylarna var stulna. Brottstiden är mellan 1-24 september. Mannen vidgår händelseförloppet, men förnekar brott.

En av de misstänkta rånarna åtalas även för fyra ringa stölder på Hemköp. Det handlade om grillade kycklingar, öl och warps. Det totala värdet uppgår till cirka 400 kronor. Dessa brott erkänner mannen.

Utöver uppgifter från de inblandade består bevisningen av teknisk dokumentation, rättsintyg, telefonanalyser och olika beslag. De två männen som misstänks för rånet sitter häktade. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: