Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
FLERA FULA BEDRÄGERIER I VÄSTERVIK – GJORDE HEMBESÖK HOS ÄLDRE

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

FLERA FULA BEDRÄGERIER I VÄSTERVIK – GJORDE HEMBESÖK HOS ÄLDRE

Under torsdagen skedde flera bedrägerier i Västervik. I en del fall gjorde man hembesök hos äldre och lurade av dem pengar. 

Annons:

En man i 80-årsåldern blev uppringd av någon som sa sig komma från ett inkassoföretag. Man påstod att målsägande hade köpt mobiltelefoner och kopplade mannen vidare till säkerhetsavdelningen.

Målsägande loggade då in – och efter det skedde en överföring på närmare 50 000 kronor. Man försökte även lura målsägandes hustru, men där lyckades banken stoppa överföringen.

Det finns ingen misstänkt för det här fullbordade bedrägeriet. 

En kvinna i 90-årsåldern från Västervik blev också lurad på torsdagen. Först blev kvinnan uppringd där det påstods att det köpts mobiltelefoner i kvinnans namn. Hon blev kopplad till en fejkad säkerhetsavdelning.

– Då meddelade man att man skulle skicka ut en polis för att hämta målsägandes kort, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Köpte telefoner och tog ut pengar

En person i civila kläder kom då hem till kvinnan och sa sig vara polis. Man fick med sig kvinnans kort och kom även över koden. Sedan köpte man två telefoner och gjorde även ett större kontantuttag på 10 000 kronor. 

– Efter det spärrades kontona, men man fick ändå ut det här. Det kan kanske gå att få fram film på det här, säger Gollungberg.

Hos en annan kvinna i 90-årsåldern skedde också ett hembesök vid lunchtid på torsdagen. Minst två personer var hemma hos kvinnan och påstods sig vara från banken.

– Hon trodde det var bankpersonal som skulle vara behjälpliga.

I stället kom de över hennes bankkort och plockade ut drygt 3 000 kronor. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för detta.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: