Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
HITTADE VAPEN I SVAMPSKOGEN – DÖMS TILL FÄNGELSE

Mannen var och letade efter sin nyckel och klocka i svampskogen. Det var då han hittade vapnen. Nu döms han till fängelse. Foto: MostPhotos

HITTADE VAPEN I SVAMPSKOGEN – DÖMS TILL FÄNGELSE

En man i 55-årsåldern döms till fängelse för vapenbrott. Historien bakom är minst sagt av särskild art. 

Annons:

Åklagaren åtalade Västerviksbon för att ha haft en ombyggd ickefunktionsduglig tårgaspistol samt ett kulvapen med tillhörande ammunition utan rätt till det. Enligt åklagaren hände det mellan 3 och 14 juni förra året i Västervik med omnejd. 

Mannen har erkänt gärningen, men hävdat att han haft kulvapnet endast i sitt hem. Mannen har berättat att han tappade sina nycklar och sin klocka när han var ute och plockade svamp. Han lånade en metalldetektor för att försöka hitta sitt förlorade gods.

Plötsligt ska han ha hört ett starkt, pipande ljud. Han blev nyfiken på vad det var och började gräva i marken. Det var då han ska ha hittat kulvapnet, tårgaspistolen och all ammunition. Han tog med sig alltsammans hem och tänkte invänta beslut om vapenamnesti för att lämna in det till polisen.

Kulvapnet stoppade han i ett hål i taket på sitt garage. Till sitt sommarställe i skärgården tog han med sig tårgaspistolen för att se om han kunde hitta ett bra ställe att förvara den på. Det gjorde han inte och tog med sig pistolen hem igen.

Menade att skyddsväst var ridväst

En fiskargubbe kom dock förbi och ville ta ett "roligt" kort på honom när han höll i vapnet, vilket också skedde. Tingsrätten konstaterar att mannen transporterat både vapen och ammunition på allmän väg till och från sommarhuset. 

Mannen har även en skyddsväst, som enligt tingsrätten bedöms vara just det och avsedd för att skydda överkroppen mot yttre våld. Mannen själv menar dock att det är en ridväst som tillhör en närstående.

Rätten menar att åtalet i sin helhet är styrkt och dömer honom för vapenbrott. Det finns inte möjlighet att välja något annat staff än fängelse. Mannen döms nu till ett års fängelse.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: