Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Man anklagades för att onanera vid förskola – frias i rätten

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Man anklagades för att onanera vid förskola – frias i rätten

En man i 70-årsåldern anklagades för att stå och onanera nära en förskola i Oskarshamns kommun. Mannen har nekat och menat att han bara kissade. Något tingsrätten tror på. 

Annons:

Det var den 1 februari i år som en kvinna påstod sig se en man stå och onanera nära en förskola i Oskarshamn. Kvinnan har uppgett att hon inte såg själva könet men att hon såg tydliga rörelser fram och tillbaka. 

"NN tittade ned på sig själv och upp på barnen som lekte på förskolan 50 meter bort. NN hade byxorna kring fotknölarna", har kvinnan berättat. 

Det ska ha varit en häck mellan mannen och förskolan och den åtalade stod vid en öppning i häcken. 

Mannen själv har dock förnekat brott. Han har sagt att han behövde kissa och stod inne i häcken när han gjorde det. Han har vissa problem med att göra just detta och säger att det tar mellan fem och tio minuter för honom att kissa. Några rörelser som kan misstas för att onanera gjorde han inte, har han berättat.

Ord står mot ord

När en annan man kom till platsen drog mannen upp byxorna. Den här personen såg inga onanirörelser och mannen sa sig bara ha kissat. 

Åklagaren åtalade mannen för sexuellt ofredande. I andra hand yrkade åklagaren på förargelseväckande beteende. Tingsrätten menar att ord står mot ord och att kvinna stod på långt avstånd från mannen och väger också in vinkeln som kvinnan såg det hela från. 

Därför menar man att det inte är ställt utom rimligt tvivel att mannen onanerat i närheten av förskolan. Åtalet ogillas därför och mannen frias från anklagelserna om sexuellt ofredande och förargelseväckande beteende.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: