Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Misshandlade partnerns dotter – så blir påföljden

Bilden är en genrebild och ett montage. Foto: MostPhotos

Misshandlade partnerns dotter – så blir påföljden

En man i 35-årsåldern döms för misshandel. Det är sin partners dotter mannen ska ha misshandlat. 

Annons:

Händelsen inträffade någon gång mellan november 2021 och juli 2022. Då bodde en ung tjej, som vid tidpunkten bara var ett barn, hemma hos sin mamma. 

En man i 35-årsåldern, som vidpunkten var tillsammans med mamman, åtalades för misshandel av dottern. Han ska ha tagit ett grepp med sina båda händer om flickans hals. 

Mannen har förnekat gärningen och sagt att flickan har en livlig fantasi och kan blanda ihop verklighet med fantasi. Tingsrätten konstaterar att flickans berättelse ger intryck av att händelsen är självupplevd. Hon har inte heller gett intryck av att vilja överdriva det som hänt. 

Tingsrätten menar därför att åtalet är styrkt och att mannen ska dömas för misshandel av normalgraden. Misshandeln har också skett i barnets hem, där flickan hade rätt att känna sig trygg, skriver rätten. 

Mannen är sedan tidigare ostraffad och eftersom lång tid förflutit sedan gärningen anser tingsrätten att påföljden kan stanna vid villkorlig dom i förening med böter. Mannen ska betala 2 500 kronor i dagsböter. 

Mannen ska också betala 7 000 kronor i skadestånd till barnet. Det är klart lägre än det yrkade skadeståndet på 20 000 kronor. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: