Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
FÄNGELSE OCH UTVISNING FÖR MÄN EFTER GROVT NARKOTIKABROTT

Två män döms till fängelse och utvisning för grovt narkotikabrott. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

FÄNGELSE OCH UTVISNING FÖR MÄN EFTER GROVT NARKOTIKABROTT

Två män i 25- respektive 30-årsåldern med adress i Västervik döms nu för grovt narkotikabrott. Först väntar ett antal år i fängelse och sedan ska männen utvisas för all framtid. 

Annons:

Det var i april i år som polisen avslöjade de två männen. De åtalades då för grovt narkotikabrott, sedan de ska ha förvarat och innehaft ett kilo 2-MMC. Enligt åklagaren var narkotikan avsedd att säljas. 

Åklagaren ansåg att brottet skulle bedömas som grovt med tanke på den mängd som hanterats. En av de två männen, den yngre av dem, hade vid samma tillfälle knappt fyra gram cannabisharts på sig och vid ett tidigare tillfälle samma år hade knappt 280 gram. 

Poliserna som avslöjade det hela har i rätten berättat att man beslutat om spaning i anslutning till en av männens bostäder. De två männen, samt ytterligare en man, ska ha valt att gå in i en närliggande skog vid Karstorps motionscenter. Den polisman som spanade utanför bostaden tappade då visuell kontakt och kontaktade kollegor som tog över spaningen. 

Polisen kunde då gripa två av personerna, som sedan tidigare var kända för dem. I en väska anträffades narkotika och i mannens bostad hittades därefter vid husrannsakan vakuumförpackare, förpackningsmaterial, decilitermått, sax och handskar. Det här menade poliserna var förberedelse för att sälja narkotikan vidare.

Vet inte vems det är

En av männen har erkänt delar av innehavet, men förnekat att han haft ett kilo 2-MMC. Han har sagt att han var hemma hela den här aprildagen förutom när han tog en promenad med sin hund. Samtidigt rökte han en joint och träffade då den andra mannen. 

Därefter har han sagt sig blivit jagad av poliserna. Väskan som hittades var inte hans, har mannen uppgett. Hur hans DNA och fingeravtryck kan finnas på föremål i väskan har han ingen förklaring till. Noterbart är också att poliserna inte såg någon hund. 

Sakerna som hittades i hans lägenhet vet han inte heller vem det tillhör. 

Den andra mannen har berättat att de två nu dömda träffades av en slump den här dagen. Han såg inte heller till någon väska när de två var i skogen. Han hade dock använt en väska tidigare i veckan när han skulle grilla och hade bland annat lagt ned en mössa i den. Det förklarar varför hans DNA och fingeravtryck fanns på föremål i den, menar han. 

Han har, utifrån den skriftliga bevisning som hittats i konversationer, erkänt att han då och då förmedlar kontakter mellan köpare och säljare, men bilderna som fanns i hans telefon var tagna från nätet, påstår han.

Ska utvisas

Tingsrätten anser emellertid att åklagaren lyckats styrka åtalet. Det är utrett att de båda förvarat narkotikan för att senare sälja den vidare och anser att det rör sig om grovt narkotikabrott. 

En av männen, den något äldre av de två, döms nu för grovt narkotikabrott. Den något yngre döms för grovt narkotikabrott, brott mot knivlagen samt ytterligare två fall av narkotikabrott. 

Båda männen beskrivs ha en kriminellt belastad bakgrund och tidigare dömts för en rad olika brott. En av dem dömdes så sent som i april förra året till ett års fängelse för försök till utpressning.

Påföljden blir tre år och sex månaders fängelse vardera för de två männen. Efter avtjänat straff ska de båda också utvisas ur Sverige för all framtid. De förbjuds nämligen att återvända hit igen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: