Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Äldre kvinna lurad att lämna ut koder – här är polisens varning

Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos/Pixabay

Äldre kvinna lurad att lämna ut koder – här är polisens varning

En kvinna bosatt i norra länet lurades av en person som sa sig komma från Postkodlotteriet. Han förmådde henne att göra flera inloggningar med sitt bank-id. Nu kommer kvinnan inte in på sitt bankkonto.

Annons:

Det var i onsdags som kvinnan, som är i 70-årsåldern och bosatt på en ort i norra Kalmar län, blev uppringd av en man som sade sig representera Postkodlotteriet. Han kom med det glädjande beskedet att kvinnan hade vunnit 37 000 kronor.

För att kunna föra över vinstpengarna var kvinnan dock tvungen att legitimera sig med bank-id, vilket hon inte kunde. Då bad mannen henne att använda sin bankdosa i stället, varpå kvinnan vid tre tillfällen angav de koder som dök upp på skärmen

– När kvinnan senare skulle logga in på sin bank kom hon inte in där. Därför är det ännu oklart om, och i så fall hur mycket, som har försvunnit från hennes bankkonto, säger Susanne Hafström vid polisen.

– Det här är så tragiskt, och ofta är det äldre människor som drabbas. Det går inte påtala nog; lämna aldrig någonsin ut koder eller gör inloggningar på uppmaning av någon annan, uppmanar Hafström.

Det finns ännu ingen misstänkt i ärendet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: