Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
MAN I NORRA LÄNET DÖMS TILL FÄNGELSE FÖR SEXUALBROTT MOT BARN

En man döms nu till fängelse för flera sexualbrott mot en flicka. Foto: MostPhotos

MAN I NORRA LÄNET DÖMS TILL FÄNGELSE FÖR SEXUALBROTT MOT BARN

En man i 35-årsåldern, hemmahörande i norra länet, döms till fängelse. Tingsrätten anser att mannen gjort sig skyldig till tre fall av sexuellt ofredande samt ett fall av sexuellt övergrepp mot barn.

Annons:

Övergreppen mot den unga flickan ska ha begåtts vid flera tillfällen från januari 2018 till juli 2020 på en adress i Västerviks kommun.

Mannen, som är i 35-årsåldern och hemmahörande i Västerviks kommun, åtalades för tre fall av sexuellt ofredande och ett fall av sexuellt övergrepp mot barn. Enligt stämningsansökan skulle mannen ha tagit på flickans rumpa, bröst och mellan hennes ben utanpå kläderna. Flickan var under 15 år gammal vid samtliga händelser.

Vid det sexuella övergreppet skulle mannen ha berört flickans underliv och rumpa direkt på huden.

Åklagaren hade kallat ett antal vittnen. För en person verksam inom skolan hade flickan berättat att mannen tagit henne på "privata ställen" och försökt dra av hennes byxor. Personen uppfattade flickan som en väldigt tillförlitlig person, som inte har några tendenser till att hitta på saker. Snarare uppfattade personen att flickan var "tillbakahållen" och rädd för vilka konsekvenser det skulle leda till.

Tror att en anhörig hittat på

Flera andra vittnen har också hörts i ärendet men mannen själv har helt förnekat brott. Han säger sig aldrig varit ensam med flickan och har påstått att de absolut inte hade någon personlig kontakt.

Ett konto på Instagram, som skickat meddelanden till flickan, påstår han inte är hans, utan någon ska ha skapat det i hans namn.

Mannen tror att en anhörig till flickan hittat på allting för att sätta dit honom. Detta på grund av en tidigare anställning på ett företag.

Blir fängelse

Tingsrätten anser att flickan gett ett trovärdigt intryck och berättat detaljrikt om händelserna. Hennes berättelse får dessutom starkt stöd av flera vittnen, enligt rätten.

Tingsrätten anser också att kontot på Instagram tillhört mannen och anser att åklagaren lyckats styrka åtalet.

Påföljden blir fyra månaders fängelse. Rätten konstaterar att mannen lever under en ordnad ekonomisk och social situation med både bostad, arbete och socialt nätverk. Någon annan påföljd än fängelse kan dock inte bli aktuell, menar rätten. 

Mannen ska också betala skadestånd till flickan med sammanlagt 41 000 kronor.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: